3 tips om je tuin lenteklaar te maken

Nu de winter officieel voorbij is, gaan vele Nederlanders de tuin in. Lekker met de vingers in de modder, terwijl het lentezonnetje je rug streelt. Daar worden we toch vrolijk van! En dan het idee dat je binnenkort weer lekker buiten kunt zitten. Dan smaakt dat kopje koffie in de ochtend toch nog nét wat lekkerder. Hoog tijd om de tuin lenteklaar te maken! Met de volgende drie tips gaat dat ongetwijfeld lukken!

Tip 1: begin met onkruid wieden

Ja, we kunnen er helaas niet omheen. De tuin klaarmaken voor de lente begin met het verwijderen van al het onkruid. Want juist nu de zon zich steeds vaker laat zien en de temperaturen oplopen zal onkruid sneller gaan groeien. Door dit proces letterlijk in de kiem te smoren, voorkom je dat het onkruid zich verspreid door de tuin, groter wordt en je daarmee later nóg meer werk bezorgt. Onze tip is overigens wel om dit met de hand te doen. Het kost weliswaar een hoop tijd, maar de alternatieven – schoonmaakazijn, chemische bestrijdingsmiddelen, de hoge drukspuit – doen je mooie Kijlstra bestrating weinig goeds. De tegels zullen beschadigen en kunnen bij het gebruik van de hogedrukreiniger loslaten. Gewoon de handen gebruiken dus!

Tip 2: tijd om te snoeien

Het voorjaar is voor veel planten het moment om gesnoeid te worden. Maar let wel op dat je de juiste planten om het juiste moment snoeit, om een optimale groei te faciliteren. VT Wonen heeft op haar website hiervoor een handige snoeikalender geplaatst. Hierin leest u onder meer dat maart de maand is om onder meer uw rozen, lavendel, leilinde en vlinderstruik te snoeien. In mei is vervolgens de buxushaag aan de beurt. Bomen als de berk en de esdoorn kunt u daarentegen beter in de zomermaanden snoeien.

Tip 3: maak uw terras klaar voor de lente

Tot slot hopen we dat u uw tuinmeubelen tijdens de herfst- en wintermaanden in de schuur heeft kunnen opslaan. In dat geval zijn ze waarschijnlijk zo goed als klaar om buiten te zetten. Even een doekje eroverheen en u kunt van het lentezonnetje genieten. En heeft u last van groene aanslag op uw terrastegels? Veeg het terras dan eerst goed schoon en gebruik warm water en een harde bezem om de tegels te lijf te gaan. Werkt dit niet of onvoldoende? Dan is het tijd om een (biologische) tegelreiniger te gebruiken. Huis-tuin-en-keukenmiddeltjes als sodawater en groene zeep kunnen ook prima werken. En voor hardnekkige vlekken is er… tandpasta!

Hopelijk heeft u wat aan deze tips. En mocht u toch nog graag advies willen over het schoonmaken van uw tegels of zelfs een nieuw terras willen aanleggen? Neem dan eens contact op met de specialisten van Sierbestratingsmarkt!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.