3 tips voor het kopen van je eerste huis

Je hebt het thuis wel gezien: tijd om het ouderlijk nest te verlaten. Je hebt geld gespaard en bent nu in de positie om een je eerste huis te kopen. Je begint maar met de eerste stap: je zoekt een makelaar in Utrecht. Hypotheek, rente, aflossen en kosten koper zijn termen die nog een beetje onwennig klinken. De makelaar zal jou hierin adviseren en informeren.

Kopen of huren?

Een huis kopen is een droom die veel jongeren hebben, maar is het wel zo standaard? Misschien is het in de huidige situatie beter om even te wachten. Het kan namelijk zo zijn dat je niet precies weet waar je wilt wonen en of je het wel kunt betalen. De woningmarkt is op dit moment oververhit waardoor huizenprijzen door het dak schieten. Ook hier kan een makelaar of hypotheekadviseur jou weer helpen.

Mogelijkheden hypotheken

Op het gebied van hypotheken, is ontzettend veel mogelijk. Zoals eerder genoemd, is het inschakelen van een hypotheekadviseur dus slim. Deze adviseur weet precies wat jouw mogelijkheden zijn en kan je helpen. Omdat je net klaar bent met studeren, kan het namelijk zo zijn dat je een studieschuld hebt. Wees niet bang, ook in dit geval zijn er genoeg mogelijkheden.

Bezichtigen, bieden en kopen

Je hebt het perfecte huis gevonden. Tijd om een bezichtiging te plannen. Omdat jij een makelaar in de arm hebt genomen, zal hij je hierbij helpen. Zonder een makelaar kom je misschien niet achter het energielabel, de verborgen gebreken of de staat van het huis.

Overige kosten

Je hebt het huis gekocht, gefeliciteerd! Toch is het nu nog niet klaar. Er komen een aantal maandelijkse lasten om de hoek kijken, maar ook: welke verzekeringen moet je afsluiten? Alles geregeld? Tijd om de verhuisdozen in te pakken!

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.