5 beroepen die je vanuit huis kunt uitoefenen

Loondienst… lang niet iedereen wordt daar gelukkig van. Vast tijden. Verantwoording moeten afleggen. Omgaan met collega’s. Dat moet en zal anders kunnen, denken vele van jouw collega’s. En dat kan ook. Je kunt namelijk als ZZP’er aan de slag. Wil je weten in welk beroep jij jezelf als zelfstandige kunt specialiseren? In deze blog – i.s.m. Recruitment Backoffice – delen wij een vijftal kansrijke beroepen die je – heel fijn – thuis kunt uitoefenen.

1. Recruiter

Mensen aan een baan helpen. Het klinkt als een moeilijke taak, maar in sommige vakgebieden is het vrij simpel. Zeker wanneer je met een niche te maken hebt. Heb jij de juiste doelgroep gevonden? Overweeg dan om eigen uitzendbureau te starten. Je kunt natuurlijk ook algemeen inzetten en branche-overschrijdend opereren. Wel moet je kennis hebben van het in- en verhuren van arbeidskrachten. Volg hier de nodige cursussen voor.

2. Verkoper

Het aantal winkels in het straatbeeld neemt steeds meer af. Dat heeft een reden: het overgrote gedeelte van de klanten shopt vandaag de dag online. Speel daar – net als vele anderen – slim op in door een webwinkel te openen. Dit kan heel makkelijk door een website op te starten en hier producten te verkopen. Denk aan het verkopen van domeinnamen, het verkopen van eigen creaties of dropshipping. In het laatste geval laat jij producten vanuit China overvliegen naar de klant.

3. Onderwijzer

Iemand iets kunnen leren. Dat is het mooiste wat je kunt doen. Dit kan ook vanuit huis. Bijvoorbeeld door huiswerkbegeleiding aan te bieden of juist door eigen cursussen te geven. Dit hoeft niet perse face-to-face. De populariteit van online cursussen neemt namelijk met de dag toe. Dus neem vandaag nog een video op, waarin jij iets tot in de puntjes uitlegt en zet dit online!

4. Schoonheidsspecialist

Veel schoonheidsspecialisten ontvangen hun klanten in hun eigen huis. Ideaal, want op deze manier houd je de dienst persoonlijk. Je kan jouw eigen schema bepalen, waardoor je ieder rustig momentje zelf kunt indelen. Wil je op woensdag even naar de winkels toe? Dan plan je een uurtje geen werk in. Ideaal! Daarbij kun je ook nog eens zelf bepalen in welke behandelingen jij je specialiseert.

5. Online marketeer

Online marketing is een opkomend vakgebied. Niet zo vreemd, want het internet raakt overbevolkt. Steeds meer bedrijven proberen hun heil online te vinden, maar moeten hierbij opboksen tegen de grote spelers. Aan online marketeers de taak om deze kleinere bedrijven bij potentiële klanten onder de aandacht te brengen. Vandaag de dag zien wij veel ZZP’ers hun slag slaan. Dit kan ook prima. De meeste benodigdheden heb je namelijk op jouw computer staan.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.