5 tips om je kamer groter te laten lijken

Een van de redenen voor mensen om te verhuizen, is dat ze een grotere woning willen. Ze missen ruimte. Helaas is er momenteel een behoorlijke krapte op de woningmarkt, waardoor verhuizen niet meer zo makkelijk is. Vaak sta je lang op een wachtlijst en zijn er honderden geïnteresseerden voor één woning. Als je meer ruimte wil in je woning, zul je dat toch zelf moeten creëren. Hoe doe je dat dan? Gelukkig zijn daar veel maniertjes voor.

Gebruik lichte kleuren

Door gebruik te maken van lichte kleuren, lijkt je woonkamer direct een stuk groter. Dat komt omdat de lichte kleuren het zonlicht makkelijker reflecteren. Ben je toch een liefhebber van donkere kleuren? Maak dan alleen de korte muur in je woonkamer donker.

Zorg voor veel daglicht

Wanneer er veel daglicht de woning binnen valt, lijkt de kamer gelijk een stuk groter. Laat grote ramen plaatsen en zorg ervoor dat deze niet volledig bedekt worden door bijvoorbeeld grote planten of vouwgordijnen. Het plaatsen van een schuifpui kan er ook voor zorgen dat de woonkamer groter lijkt. Heb je weinig lichtinval in je kamer? Maak dan gebruik van spiegels. Deze reflecteren het zonlicht en laten je kamer optisch groter lijken.

Gebruik verschillende vormen

De meeste meubels zijn recht en hoekig van vorm. Wanneer je dit durft te doorbreken en bijvoorbeeld een ronde tafel of een rond vloerkleed neerlegt, lijkt je kamer gelijk wat groter. Ben je op zoek naar nieuwe meubels? Kijk dan op groterinwonen.nl.

Vloer leggen in de juiste richting

De manier waarop je vloer gelegd is, heeft veel invloed op wat de kamer uitstraalt. Heb je een lange smalle kamer? Leg de vloer dan in de breedte. Hierdoor lijkt de kamer breder. Heb je juist een brede korte kamer? Dan is het slimmer om de vloer in de lengte te leggen. Zo speel je een beetje met de lengte en diepte.

Haal meubels van de vloer

Daarmee bedoel ik niet dat je meubels moet ophangen of weg moet doen, maar kies voor meubels die op poten staan. Wanneer de bank wat hoger op pootjes staat, kan je hier onderdoor kijken. De kamer lijkt daardoor gelijk een stuk groter.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.