5 tips om vlekken te verwijderen uit je tapijt

Het gebeurt ons allemaal weleens: het morsen van eten of drinken op de grond. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je meteen je tapijttegels bij het vuilnis hoeft te gooien. Er zijn gelukkig diverse manieren om vlekken uit je vloerbedekking te verwijderen. Afhankelijk van het type vlek werkt de ene methode beter dan de andere. We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!

Bakpoeder

Laten we beginnen met een tip waar je hoogstwaarschijnlijk niet eerder aan hebt gedacht: bakpoeder! Dit is bij uitstek geschikt om viezigheid op te nemen. Vlekken uit het tapijt reinigen met bakpoeder doe je door het bakpoeder over de vlek te strooien en er vervolgens heet water overheen te gieten. Vervolgens zul je even geduld moeten hebben en het mengsel gedurende een uur of twee in de vlek laten trekken. Deppen met wat keukenrol en weg is de vlek!

Scheerschuim

Nog zo’n onverwachte helpende hand: scheerschuim. Het zal je verbazen hoe goed dit huis-tuin-en-keukenmiddeltje werkt. Je spuit wat scheerschuim op de vlek en wrijft dit, na een goed kwartier gewacht te hebben, met een sponsje in. Met een natte doek dep je het vervolgens op. Je zult zien: de vlek is verdwenen!

Zout

Een vergelijkbare werking als bakpoeder heeft zout, al wordt dit heel specifiek gebruikt bij rode wijnvlekken op een licht tapijt. Dit werkt alleen wanneer de vlek nog ‘vers’ is en dus nog niet is opgedroogd. Strooi het zout over de vlek en laat het intrekken. Wanneer het zout de kleur van de vlek overneemt is het tijd om met een natte doek het zou af te deppen. Dit herhaal je net zolang tot de vlek weg is!

Citroen of azijn

Citroen en azijn hebben een vergelijkbare werking. Het zijn bijtende middeltjes die bovendien een blekend effect hebben. Alleen gebruiken op lichtkleurig (bij voorkeur wit) tapijt dus! Bij erg nare, ingedroogde vlekken kun je het citroensap mengen met water en wasmiddel.

Speciale reinigingsmiddelen

Bovenstaande middelen heeft waarschijnlijk iedereen wel in huis. Maar er zijn ook schoonmaakmiddelen op de markt die specifiek bedoeld zijn voor het verwijderen van vlekken uit tapijt. Zo is er de HG tapijt-en bekledingreiniger, de HG vlekkenspray en heeft ook Vanish een speciale Powermousse en Oxi Action Carpet Spray. Mors je geregeld op je tapijt, dan loont het wellicht om dit soort middelen in huis te halen. Maar in veel gevallen zul je de vlek ook weg kunnen krijgen met één van de bovenstaande goedkope middeltjes!

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk. Bookmark de permalink.