5 tips voor het maken van een fotoboek

Herinneringen zijn erg belangrijk in het leven. Leuke herinneringen wil je het liefst voor de rest van je leven vastleggen en nooit meer vergeten. Het kan dan ook leuk zijn om afbeeldingen van deze herinneringen in ergens op te slaan. Dit kan je door al je foto’s op je computer op te slaan, maar je kan ook een fotoboek maken waarin je ze mooi kan presenteren. Het maken van een fotoboek is een leuke, maar lastige klus en daarom heb ik vijf tips voor je op een rijtje gezet.

Tip 1 – Begin met de cover

Wanneer je meerdere fotoboeken gaat maken is het handig om ze verschillende covers te geven zodat je kan herkennen welke fotoboek van welke herinnering is. Maak een simpele cover met een eenvoudige, maar duidelijke titel.

Tip 2 – Verzamelen

Het verzamelen van foto’s moet je gestructureerd doen. Het is handig om groepjes te maken. Bijvoorbeeld alle foto’s van één locatie bij elkaar doen of alle foto’s van één activiteit samen doen. Zo kan je eenvoudig de indeling van het fotoboek bepalen.

Tip 3 – Voeg tekst toe

Tekst kan een afbeelding mooier en vooral ook duidelijker maken. Zet bijvoorbeeld de locatie mooi in de afbeelding zodat je altijd precies weet waar de foto is gemaakt.

Tip 4 – Een kaart toevoegen

Het kan ook leuk zijn om een afbeelding van een map/kaart toe te voegen. Zo kan je zien welke plekken er in het fotoboek staan en snappen andere mensen de reis ook beter.

Tip 5 – Ruimtes open laten

In het fotoboek kan het leuk zijn om bepaalde ruimtes open te laten. Hier kan je later nog leuke dingen in plakken zoals bijvoorbeeld een ticket die je hebt gekocht tijdens je reis of activiteit. Zo heb je net wat extra beleving bij je fotoboek.

Het maken van een fotoboek is erg leuk en zorgt ervoor dat herinneringen voor altijd blijven. Wil jij nou nog een fotoboek maken? Dat kan eenvoudig op hetfotoalbum.nl!

Dit bericht is geplaatst in Drukwerk. Bookmark de permalink.