5 verschillende manieren om te zien dat je hond gelukkig is

Een gelukkige hond is een gelukkig baasje. Als baasje doe je alles voor je trouwe viervoeter en je wil niks liever dat je hond een blij en gelukkig leven leidt. Helaas kunnen honden nog steeds niet praten en dat gaat ook nooit gebeuren. Hij zou jou dus nooit kunnen vertellen wanneer hij blij is of niet. Gelukkig kun je aan het gedrag en de lichaamstaal van de hond heel makkelijk zien of hij blij is of niet. 

De hond groet je als je thuis komt

Wanneer je hond heel erg blij is als je thuis komt, ongeacht hoe lang je bent weggeweest, is dit een goed teken. Hij komt je kwispelend tegemoet lopen en wil je kusjes geven. Dat zijn vaak tekenen dat een hond blij is. 

Je mag zijn buik kriebelen

Als je hond op zijn rug gaat liggen met zijn buik omhoog, betekent dit dat hij je volledig vertrouwt. Wanneer een hond in die houding ligt, is hij erg kwetsbaar en hij kan dan niet wegrennen voor eventueel gevaar. Het is dus een kwetsbare positie. Als je hond deze houding aanneemt, zegt het dus veel over jullie band samen. 

Je hond wil veel spelen

Een blije en gelukkige hond heeft veel energie en moet deze energie ook kwijt. Wanneer hij continue bij je komt om te spelen, betekent dit dat het een blije hond is. Jij als baasje bent misschien iets minder blij als de hond al voor de zoveelste keer die dag bij je komt om de bal weg te gooien. 

Hij eet goed

Als je hond blij wordt van het geluid van de voederbak, is dat een goed teken. Als je hond goed en veel eet, betekent dat dat hij gezond en gelukkig is. Rauw vlees van Raw4Dogs is het beste voer wat je je hond kan geven. Als hij elke keer vol enthousiasme zijn bak leeg eet, hoef je je geen zorgen te maken. 

Hij heeft de gekke vijf minuten

Veel hondeneigenaren zullen dit kennen. Je hond doet af en toe heel gek en rent door het hele huis en de tuin. Het betekent dat de hond over loopt van enthousiasme en energie, en deze energie moet hij kwijt. Als je je hond in deze staat ziet, weet je dus dat je hem niet gelukkiger kan zien. 

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.