Zakelijk

Alles over een zakelijk rekening

Heb je interesse in een zakelijke rekening maar wil je er graag meer over weten? Dan kan het lezen van deze blog wellicht interessant zijn voor jou! Ik heb zelf namelijk een eigen bedrijf waar ik exclusieve schoenen en kleding verkoop. Ik kreeg super veel transacties op een dag en er was helemaal geen overzicht meer in mijn bankieren. Hierdoor maakte ik fouten en kon ik dingen niet meer goed terug vinden. Dit vond ik super irritant en daarom ben ik opzoek gegaan naar een zakelijke rekening. Ik zocht gelijk op het internet maar ik kon nauwelijks wat vinden. Ik heb echter wel een website gevonden die overzichtelijk in kaart had gebracht als je een zakelijke bankrekening vergelijken wilt. Die bespreek ik aan het einde van mijn blog. Dus ben je al een beetje benieuwd? Lees dan verder! Hieronder ga ik het hebben over mijn keuze van de bank. 

Keuze van de bank

Ik zocht echt naar de goedkoopste en duurzaamste bank in Nederland waar ik mij kon aansluiten. Doe je minder dan 1180 transacties per jaar dan moet je kiezen voor Knab. Ik heb deze namelijk gekozen. Dit is de goedkoopste zakelijke bank. Hier betaal je 6 euro per maand en je krijgt het eerste jaar 50% korting. Daarnaast als je over stapt van een andere bank krijg je nog eens 50 euro korting. Op nummer 2, waar ik dus over twijfelde welke ik moest kiezen heb je ASN bank. Deze kost in totaal voor een heel jaar 78 euro. Echter kan je hier maar wel 1000 transacties per jaar doen. Als je dus een bedrijf hebt met hele goedkope producten verkoop je waarschijnlijk in grote aantallen. Hierdoor kan dit wellicht niet interessant zijn. Als derde heb je ook de SNS bank, deze kost hier iets duurder, namelijk 90 euro per jaar.

Duurzame bank

Zoals ik vertelde vind ik het super belangrijk dat mijn bank duurzaam bezig is. Sinds kort support ik echt bedrijven die duurzaam bezig zijn. Het is een iets extra’s wat mij heel erg trekt als consument. Als je dit ook wilt moet je kiezen voor Triodos. Ze streven naar gelijke rechten en vrijheid op persoonlijke ontwikkeling en economische belangen. Duurzaamheid, transparantie en ondernemerschap zijn daarnaast de kernwaarden. Echter heb ik toch gekozen voor Knab.

Tip van de blog!

Wil je nog meer informatie over een zakelijke rekening? Dan moet je een kijkje nemen bij zzp daily. Zij hebben echt heel veel informatie over zakelijke banken en nog veel meer! Daarbij kan je ook zakelijke rekening vergelijken daar.