Alles over Web 2 print software

Wat is het precies?

Web to print is een handige software. Het is een een werkwijze waarbij je op het internet informatie kies, invult of zelf uploadt. Dit wordt vervolgens automatisch omgezet tot een vormgegeven publicatie, vanuit hier kan het dan worden verwerkt tot een grafisch en elektronisch product. Kort gezegd komt het dus eigenlijk neer op digitaal drukwerk. Je drukt iets af via het internet. Er kunnen enorm veel producten met web to print gemaakt worden. Denk aan brochures, tot fotoalbums en kaarten. Web to print is bekend onder nog vele andere namen, waaronder ‘Remote Publishing’ en ‘Print Factory’. Het concept is belangrijker geworden de afgelopen jaren, omdat e-commerce ook steeds belangrijker wordt, er gaat veel meer online tegenwoordig. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van web to print.

Wat zijn de voordelen?

Er zijn grenzen, maar de gebruiker bepaalt voor het grootste deel zelf hoe het product er precies uit komt te zien. Je kunt heel veel dingen specificeren. Er is huisstijlbewaking, je kunt kosten besparen op de DTP- en overhead uren. Je kunt bestellen op ieder moment van de dag en op elke locatie. Er is een korte doorlooptijd en er is een online statuscontrole. Kortom, genoeg voordelen.

Hoeveel kost web to print?

De software verschilt in prijs. Het kost zeker relatief weinig. Bij sommige is een eenmalige aanschafprijs en bij sommige zijn er maandelijkse kosten. Wat zeker is is dat je geld bespaart wanneer je web to print gebruikt. Het kost je ook zeker veel minder tijd. In enkele minuten kan je het al klaar hebben.

Waar komt het vandaan?

De oorsprong van web to print software is onduidelijk. Wat wel te zeggen is is dat het is terug te leiden naar de dtp-software. Zoals ik al eerder zei werd ook e-commerce steeds belangrijker, waardoor web to print zich is gaan ontwikkelen. Jim Frew was de eerste persoon die de term ‘web to print’ gebruikt in een artikel dat hij geschreven had.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.