Altijd en overal in vorm met dumbbells

Het grote voordeel van dumbbells is dat je altijd en overal kunt trainen. Dumbbells nemen weinig ruimte in en ook om ermee te trainen, heb je weinig ruimte nodig. Je kunt er bijvoorbeeld thuis mee trainen op zolder, op vakantie achter of tijdens de pauze op je werk. Dumbbells zijn ideaal om sterker te worden, maar zeker ook om te werken aan je coördinatie en je balans. 

Bewegingsvrijheid met dumbbells

Als je een dumbbell uitstoot vanuit je schouder, kan het zo zijn dat je afwijkt van de rechte lijn. Deze afwijking wordt door de dumbbells niet gecorrigeerd, zoals dit bij sommige fitness apparaten wel gebeurt. Bij dergelijke apparaten kun je niet anders dan een specifieke lijn volgen, wat tot blessures kan leiden. Hiermee wordt namelijk je bewegingsvrijheid beperkt, wat kan leiden tot blessures. Hierdoor kan het gebeuren dat een gewricht op slot komt te staan. Dumbbells geven je alle bewegingsvrijheid, waardoor dit minder snel zal gebeuren.

Beide armen even sterk

Met dumbbells ben je altijd flexibel. Je kunt op een eenvoudige manier meer of minder gewicht toevoegen. Ook als je merkt dat bijvoorbeeld één arm sterker is dan de ander, kun je hierop anticiperen. Door simpelweg meer te trainen met je mindere arm. Hierdoor zul je merken dat na verloop van tijd beide armen even sterk zullen zijn. Dumbbells maken dit maatwerk mogelijk. 

Goede investering

Dumbbells zijn een goede investering. Als je ze hebt aangeschaft, gaan ze een leven lang mee. Je kunt er altijd en overal mee trainen en je kunt ze qua gewicht instellen zoals jij dit wilt. Word je wat ouder en train je liever met minder gewicht? Geen enkel probleem. Daarnaast nemen ze niet veel ruimte in beslag, je kunt ze bijvoorbeeld gemakkelijk tijdelijk in een kast bewaren. Als je een aantal jaren niet hebt getraind, maar je hebt besloten om de draad weer op te pakken, kun je zo weer aan de slag. Je haalt ze uit de kast en je kunt weer trainen. Voordeel is ook dat je met dumbbells prima thuis kunt trainen, waardoor je minder vaak naar de sportschool hoeft. Daarnaast besparen dumbbells je ook nog eens heel veel tijd. Doordat je thuis kunt trainen, heb je geen reistijd naar de sportschool, ook hoef je nooit meer te wachten op je voorganger die met jouw geliefde dumbbells aan het trainen is. De tijd die je nu over hebt, kun je nu besteden aan je werk of je gezin. Een prima investering dus!

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.