Boten

Amsterdam op z’n best beleven? Doe dat op een gehuurde boot!

boot huren amsterdam

Smaken kunnen natuurlijk verschillen, maar dan nog kunnen we zonder enige schroom stellen dat Amsterdam een van de mooiste steden van Nederland is. Tegen de unieke grachtengordel en de talrijke prachtige panden die langs de vele waterwegen staan kan simpelweg weinig tot niets op. Geen wonder dus, dat Amsterdam een stad is die vele toeristen trekt uit de hele wereld. Amsterdam is zelfs zo populair dat het volgens sommigen op straat soms een beetje te druk kan zijn. Wandelend is dan ook wellicht niet de ideale manier om deze stad goed te leren kennen. Wie op een echt rustige manier het vele fraais van Amsterdam wilt aanschouwen kan volgens ons het best vanuit een boot doen. En nee, hierbij is het niet per se nodig een plek op een rondvaartboot te reserveren. Een boot huren in Amsterdam is namelijk ook mogelijk. We hebben het hier dan over boten die je ook zonder vaarbewijs mag besturen. Lees hieronder over welke boten het dan gaat.

boot huren amsterdam

Welke soorten boten kun je huren?

In Amsterdam zijn er verschillende soorten boten te huur voor particulieren zonder vaarbewijs. De volgende twee typen kom je in de grachten misschien wel het vaakst tegen:

  • Een kleine boot met een elektrische buitenboordmotor. Een dergelijke boot, die meestal groen gekleurd is van de buitenkant, is dankzij een stuurhendel erg eenvoudig te besturen. Kenmerkend aan deze boot is dat deze meestal bankjes achter elkaar hebben voor de passagiers (maximaal zeven in totaal).
  • De iets ruimere boot die je kunt huren beschikt over een stuurwiel, en dus geen stuurhendel. Het gaat hier verder om een boot die acht mensen kan vervoeren en die aan de buitenkant doorgaans blauw gekleurd is. De passagiers zitten op bankjes aan de zijkant van de boot.