Behandeling van een Mortons neuralgie

Een Mortons neuralgie gaat niet uit zichzelf over. Vaak helpt het wel voor de pijnbeleving om je voeten veel rust te geven. De pijn is namelijk minder als je zit of ligt. Maar dat is symptoombestrijding, de oorzaak verdwijnt niet door het nemen van rust.

Logo footlogicsWat je zelf kunt doen

Rust nemen helpt in ieder geval om de pijn tijdelijk te verminderen. Ook je voet met warme handen of massagegel (laten) masseren heeft een pijn verlichtend effect. Zodra je weer gaat lopen, komt de pijn echter weer terug.

Steunzooltjes

Omdat een Mortons neuralgie in de meeste gevallen ontstaat door overbelasting van de voorvoet, kunnen steunzooltjes een uitkomst zijn. Een steunzooltje helpt om de druk die je voet moet opvangen, beter te verdelen. Hierdoor raakt je voorvoet niet meer overbelast en krijgt de voorvoet rust. Dat geeft je voet de tijd om langzaam maar zeker te herstellen. Het is dan wel belangrijk dat je de steunzooltjes zo veel mogelijk draagt, ook in huis, en dat je niet meer op hakken loopt. Door op hakken te lopen vergroot je juist de druk op je voorvoet en dat heeft een averechts effect.

Dit bericht is geplaatst in Medisch met de tags , , . Bookmark de permalink.