Blaas weer energie in je werk

Heb jij al een hele lange tijd een baan in hetzelfde werk? Dan kan het moeilijk zijn om enthousiast te blijven over je werkzaamheden. Zelfs als je in eerste instantie een hoop plezier had op de werkvloer, kan de sleur toeslaan. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kan doen om je baan weer wat spannender te maken. Heb jij wat ondersteuning nodig bij weer energie vinden voor je werk? Overweeg dan eens naar een loopbaanbegeleider te gaan. Met wat hulp zal je sneller met nieuwe energie verder kunnen in je werk.

Gooi de routine om

De makkelijkste manier, en wat je dus als eerste kan doen, is je routine veranderen. Denk eens na over waar je de dag altijd mee start, en welke dingen door de week heen standaard zijn geworden. Vraag jezelf af of het allemaal wel op die manier moet om logistieke redenen. Kan er iets veranderen? Doe dat dan! Check bijvoorbeeld je mail een uurtje later na aankomst ipv direct, zet die meeting op woensdag in plaats van donderdag. Kleine dingen kunnen je al een hoop helpen.

Doe eens gek

Natuurlijk is het belangrijk dat je je werk serieus neemt. Maar dat betekent niet dat je jezelf altijd serieus hoeft te nemen. Sta jezelf toe om eens gek te doen met je collega’s tussen het werk door en in pauzes. Klinkt misschien tegendraads, maar plezier hebben op de werkvloer helpt de productiviteit omhoog. Een lolletje met collega’s zal er niet alleen voor zorgen dat je eigen humeur op werk beter wordt, maar dat van je collega’s natuurlijk ook.

Heb een doel voor ogen

Niet elke baan is gericht op cijfers en doelstellingen. En niet elke werkgever is even goed in zijn werknemers een betekenisvol doel geven. Heb jij last van dat doelloze gevoel? Neem dan onze laatste tip mee: neem de verantwoordelijkheid op je en zet voor jezelf wat doelen. Wees wel realistisch. Neem om te beginnen wat dingen die je kan halen op een dag, maar ook voor een week en een langere tijd. Zorg dat je doelen niet buiten je bereik liggen, maar ook niet te makkelijk zijn. Een doel halen moet je wel voldoening geven uiteindelijk.
Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.