Boten

Boot huren Amsterdam

boot huren amsterdam

Een boot huren in Amsterdam: optimaal plezier gegarandeerd

Amsterdam is een stad die op talrijke gebieden veel fraais te bieden heeft, maar als er één ding is waar deze stad écht om bekendstaat, dan zijn het wel de grachten en de vele elegante gebouwen die langs het water staan. Als je Amsterdam bezoekt uit toeristisch oogpunt, dan mag een wandeling langs de grachten dan ook eigenlijk niet ontbreken. Sommige mensen vinden het in deze straten echter wat te druk om echt van de Amsterdamse pracht te kunnen genieten. Herken je jezelf daarin, dan is het goed om te weten dat je ook kunt kiezen om een boot te huren in Amsterdam. Zo kun je het een en ander in alle rust bekijken.

Geen vaarbewijs nodig

Wanneer je denkt aan het huren van een (gemotoriseerd) voertuig zoals een boot, dan is het logisch dat je je meteen afvraagt of je zo’n boot wel zelf mag besturen. Welnu, dat ligt er maar net aan om welk type boot het gaat. Hoe dan ook is het mogelijk in Amsterdam een boot te huren waarvoor een vaarbewijs niet nodig is. Dit houdt dus in dat een dergelijke boot eenvoudig te besturen is, zelfs als je daar nog geen ervaring mee hebt. Natuurlijk krijg je op voorhand dan wel wat instructies mee. Lees hieronder alvast waar die instructies uit kunnen bestaan. 

Tips voor een veilig vaargedrag

boot huren amsterdam

Als je een boot huurt in Amsterdam en je het voor jezelf en passagiers van andere boten zo veilig mogelijk wilt houden, houd je dan zo veel mogelijk aan de volgende richtlijnen:

  • Vaar zo veel mogelijk aan de rechterkant. 
  • Houd je altijd aan de geldende snelheidslimieten.
  • Minder steeds je snelheid als je een bocht of een brug nadert.
  • Geef altijd voorrang aan grote boten die bij bijvoorbeeld de beroepsvaart horen.
  • Verleen kleinere boten en schepen die van rechts komen ook altijd voorrang.