Cursus mediteren

Een cursus mediteren is een beetje eng. We zijn zo gewend aan het gehaaste leven en het continu onder spanning staan. Vroeg of laat breekt dat je op, en dat kun je beter voor zijn.

yoga en meditatieSpanning

Als je gewoon je dagelijks leven leeft, besef je bijna niet onder hoeveel spanning je bloot staat. De continue stroom meldingen via je telefoon, je mailtjes op je werk, een telefoontje van een zieke vriendin, gauw de bus halen en koken, ’s avonds weer op pad voor een bijeenkomst van de sportmiddagcommissie van de basisschool en rond een uur op 11 duik je gauw je bed in. Je sluit je ogen, en de volgende dag vlieg je weer uit bed om alle taken van die dag te verslaan.

Stilte

Wanneer sta je nu echt even stil? Als de trein vertraging heeft? Dan doden we de tijd met onze telefoon en irritatie. Als we hardlopen door het bos? Dan dendert de muziek door ons hoofd, want dat loopt zo lekker. Echte stiltemomenten zijn er bijna niet meer. Je lichaam heeft stilte nodig om sterk te blijven. Een cursus mediteren leert je weer om af en toe stil te zijn en naar jezelf te luisteren.

Dit bericht is geplaatst in Medisch met de tags , , . Bookmark de permalink.