Daarom moet je gaan voor een nieuwe auto

Er is een hoop voor te zeggen dat je een gebruikte auto moet kopen. Maar dat betekent niet dat een gebruikte auto altijd de beste optie voor jou is. Dat zou wel heel kort door de bocht zijn. Daarom leggen wij je uit welke redenen er zijn om een nieuwe auto te kopen. Of wil je gewoon graag minder risico lopen bij de aanschaf van een auto? Dan is shortlease heel interessant voor jou. Maar nu eerst meer over waarom het helemaal geen gek idee is om voor een nieuwe auto te gaan.

Kosten

Het logisch dat een nieuwe auto duurder is dan een gebruikte auto. Maar op de lange termijn is een nieuwe auto niet zoveel duurder dan een gebruikte auto, dat je niet eens hoeft te overwegen een nieuwe te kopen. Daarnaast kan de waarde van een nieuwe auto veel meer zijn als hij is afbetaald dan de restwaarde van een gebruikte auto die je een zelfde aantal jaar hebt.

Zekerheid

Met een nieuwe auto heb je toch meer zekerheid dat je er op kan rekenen dat hij het doet. Wil je graag een nieuwe auto wilt kopen omdat je huidige niet lekker loopt en vaak bij de garage staat? Dan is het het al snel waard om die extra euro’s te besteden. Je mag er van uit gaan dat een nieuwe auto minder groot onderhoud nodig heeft. Dit scheelt je in de toekomst weer tijd én geld.

Milieu

Woon je in de stad, dan is het erg goed om rekening te houden met hoe ‘schoon’ jouw auto is. Steden gaan steeds meer rekening houden met het milieu. Dat heeft tot gevolg dat de meer milieubelastende voertuigen worden geweken uit de stad. Nu zijn dat in veel gevallen grotere voertuigen. Maar je kan er op rekenen dat je binnen nu en tien jaar niet meer met je oude dieselauto bij je huisje in het centrum mag komen. Daarom is het handig als je toch je auto vervangt, hem in te ruilen voor een nieuwe ‘schonere’ wagen.
Dit bericht is geplaatst in Vervoer. Bookmark de permalink.