De inrichting zat? Geef je huis een make-over!

Ben je inrichting van je huis zat? Wil je weer een blij gevoel krijgen als je thuiskomt? Probeer dan eens onze tips voor een make-over van je huis! Een paar simpele aanpassingen kunnen ervoor zorgen dat jij weer enthousiast wordt van je inrichting. Je hoeft geen hele nieuwe meubelset aan te schaffen om je interieur een make-over te geven. Hoe je dat dan doet? Dat lees je hieronder.

Een snelle make-over met verf

Een frisse verflaag is de snelste manier om je huis een make-over te geven. Doe de hele kamer, of kies een accentmuur. Bijvoorbeeld achter de eettafel. Met een leuke kleur op de muur geef je de ruimte al snel een hele andere look. Bij deze verfwinkel in Nieuwegein kun je prachtige kleuren verf vinden. Wordt je niet zo enthousiast van een hele dag een kamer schilderen? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de raamkozijnen en deuren te schilderen. Minder werk, maar met hetzelfde wauw-effect!

Ga los met behang

Ben je geen held in muurschilderingen en wil je graag een prachtige jungle of een gaaf patroon op de muur? Dan is behang je held! Ook hiervoor kun je terecht bij Bijvoet Verf. Behang is een erg goed alternatief voor verf om een accentmuur mee te maken. Gek op planten? Kies dan voor een jungle print. Houd je het liever strak? Kies dan voor een modern patroon. Niet alleen in de woonkamer komt behang tot zijn recht. Je kan er ook de muur achter je bed mee updaten, of zelfs je inloopkast. Ga helemaal los.

Geef de ramen in huis een make-over

Verweerde, verkleurde gordijnen en oude lamellen doen de kamer geen eer aan. Het kan kostbaar zijn om deze te vervangen, maar als je van plan bent om in hetzelfde huis te blijven wonen, is het het zeker waard. Is je budget niet zo groot maar wil je wel nieuwe gordijnen? Ga dan voor kant-en-klare gordijnen. Deze zijn vaak goedkoper dan die je op maat moet laten maken. Let goed op hoe je de nieuwe gordijnen ophangt. Hang je de roede te laag, dan laat dat je de kamer kleiner lijken. Lange gordijnen zorgen er juist voor dat je plafond hoger lijkt. Maak gebruik van dat soort optische trucs!

Sla je verf/gordijnen/behang in en ga aan de slag. Succes en veel plezier met je home make-over!

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.