De top 3 beste tips voor hotel interieurs

Ontevreden hotelgasten, veel lege kamers, slechte reviews: je wilt hier als hoteleigenaar liever niet mee te maken krijgen. Een groot deel van de ervaring van je hotelgasten heeft te maken met je hotel interieur. Hotelgasten kijken natuurlijk naar locatie en voorzieningen, maar als je kamers veel te wensen over laten, loop je inkomsten mis. Hoe zorg je dat de inrichting naar wens is voor het brede publiek dat hotels bezoekt? Lees snel verder voor onze top drie beste tips voor hotel interieurs.

Comfort in hotel interieurs op nummer één

Een hotelkamer is de basis waar een hotelgast altijd naar terug komt. Het is daarom erg belangrijk dat het er mooi en verwelkomend uitziet en de hotelkamer moet vooral comfortabel zijn. Het belangrijkste onderdeel van comfort is natuurlijk het bed. Je hotelgast brengt hier waarschijnlijk de meeste tijd in de kamer in door. Zorg daarom dat het bed van goede kwaliteit is. Denk niet alleen aan een goede lattenbodem en matras, maar ook aan het beddengoed. Een goede nachtrust zorgt automatisch voor een blijere hotelgast.

Ontspannende en functionele verlichting

Een tweede punt waar misschien niet meteen aan wordt gedacht bij de inrichting van een hotel, maar minstens net zo belangrijk is, is de verlichting. Verlichting maakt een groot deel uit van de sfeer in een hotelkamer. Kies niet voor felle lichtbronnen, maar voor kalme en ontspannende verlichting. Zorg voor verschillende punten van licht in de kamer, zodat de hotelgast de verlichting naar wens en situatie aan kan passen. En zorg dat de bediening van de verlichting makkelijk vindbaar en voor iedereen te begrijpen is. Verlichting regelen via apps klinkt misschien als modern en cool, maar als je gast niet weet hoe het werkt, is dat alles behalve ontspannend.

Een mini spa in elk hotelkamer interieur

Tot slot: de badkamer. Dit is het ideale onderdeel van de hotelkamer om je gast te verrassen met luxe en comfort. Badkamers worden niet meer alleen gezien als een praktische ruimte om je te wassen en om te kleden. Ze zijn verlengstukken van de leefruimte en hotelervaring geworden. Wil je dat je hotelgast totaal kan ontspannen in jouw hotel, denk dan aan de badkamer als een mini-spa. Voeg dingen toe als een regendouche, een grote badkuip, grote luxe handdoeken en een handige plek om haar en make-up te doen. Dit geeft hoogstwaarschijnlijk nét dat beetje meer dan je hotelgast thuis krijgt.

Denk niet te moeilijk

Denk vooral niet te moeilijk. Houdt je aan één stijl in de hotelkamer en wees consistent hierin. Een simpel en minimalistisch hotel interieur zal voor een meer relaxte en comfortabele sfeer zorgen dan gebruik van meerdere stijlen door elkaar. En speel eens gast in je eigen hotel. Door zelf de ervaring door te gaan zie je sneller dingen die je zou kunnen verbeteren. Of huur een professional in voor de inrichting van je hotel – ideaal als je zelf de nodige kennis of tijd niet hebt. Wil je vaker de beste tips lezen? Houd dan onze blog bij!

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk. Bookmark de permalink.