De voordelen van elektrische heftrucks

In alle industrieën worden jaar op jaar verbeteringen doorgevoerd in machines; de heftruck is aan die verbeteringen niet ontsnapt. Heftrucks komen in vele soorten en maten. Ze zijn er voor verschillende terreinen, met verschillende soorten brandstoffen. Een veel gebruikte heftruck is de elektrische variant. Deze heeft de laatste jaren veel vooruitgang doorgemaakt, onder andere door verbeteringen in tractiebatterijen. Hier vertellen we je welke voordelen de elektrische heftruck heeft boven zijn verwanten. Lees snel verder!

Heftrucks en gezonde werkomgeving

Elektrische heftrucks worden veelal gekozen voor werk in magazijnen en pakhuizen. Dit komt door eigenschappen van de elektrische heftruck die deze perfect passend maken voor die werkomgeving. Die eigenschappen: minder geluid en minder luchtvervuiling. In tegenstelling tot heftrucks op gas en diesel stoot de elektrische heftruck geen vervuilende gassen uit, die vrijkomen bij de verbranding van de brandstoffen gas en diesel. Deze gassen zijn natuurlijk niet ideaal in een gesloten ruimte. Elektrisch is hier een goede oplossing.

Dat de elektrische heftruck minder geluid maakt dan heftrucks op gas en diesel, maakt deze ook geschikter voor een gezonde werkomgeving in een binnenruimte. De bestuurder van de heftruck kan hierdoor beter horen wat er om hem heen gebeurt. Dit kan ongelukken voorkomen. Natuurlijk is er bij elektrische heftrucks wel een waarschuwingsgeluid toegevoegd. Zo kunnen andere werknemers de heftruck ook aan horen komen.

Lagere brandstofkosten elektrische heftrucks

Een elektrische heftruck rijden is goedkoper dan rijden op diesel of gas. Daarnaast hoef je geen diesel of gas op te slaan bij de werkplaats. Elektriciteit kost natuurlijk ook geld, maar is een aanzienlijk goedkopere en duurzamere brandstof dan diesel en gas. De kosten voor brandstoffen als diesel en gas zijn daarnaast niet altijd even voorspelbaar. Door politieke omstandigheden kunnen prijzen ineens veel stijgen. Let wel op dat je elektriciteit niet zo snel kunt ‘bijvullen’ als normale brandstoffen. Een tractiebatterij heeft even tijd nodig om op te laden. Maar daar krijg je dus lagere brandstofkosten voor terug.

Elektrische motor heeft minder onderhoud nodig

De elektrische motor produceert geen uitstoot en heeft dus minder onderhoud nodig. Het onderhoud zit hem bij de elektrische heftruck vooral in de batterij hernieuwen of vervangen en bewegende onderdelen onderhouden. Doordat het onderhoud simpeler is, zijn onderhoudskosten over de jaren ook minder dan bij een verbrandingsmotor. De investering in het begin kan hoger zijn dan voor een heftruck op gas of diesel, maar de kosten erna zijn makkelijker in te schatten en minder. Ben jij al overtuigd van elektrische heftrucks?

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk. Bookmark de permalink.