De voordelen van oppaswerk

Wanneer je nog jong bent zijn de keuzes voor bijbaantjes niet zo breed. Je kunt vakken gaan vullen bij de supermarkt, een krantenwijkje lopen of gaan oppassen. Dat laatste is voor veel tieners een hele goede optie. Je zit dan immers lekker binnen en wanneer je het leuk vind om tijd met kleine kinderen door te brengen voelt het niet eens echt als werken, hoewel het dat natuurlijk wel is. Daarom vertellen we je graag wat meer over de voordelen van oppaswerk! Ze staan hieronder weergegeven in een lijstje.  

Het betaalt goed 

Als oppasser krijg je vaak tussen de 5 en 15 euro per uur. Dat is, zeker wanneer je nog geen 18 bent, een best hoog bedrag! Zo kun je lekker bijverdienen om te kunnen shoppen of met een nieuwe hobby te beginnen.  

De uren zijn best wel flexibel 

Je bepaalt zelf, in samenwerking met de ouders van je oppaskind(eren) natuurlijk, wanneer je werkt. Wanneer je een keer niet kunt is dat dus geen groot probleem en kun je dat gewoon aangeven. Zo ziet je niet al te vast aan je baantje maar kun je werken wanneer jou dat goed uitkomt. 

Je leert zonder dat je het merkt 

Wanneer anderen hun kind bij je achterlaten is dat een grote verantwoordelijkheid. Je hebt gedurende de uurtjes dat je oppast de zorg voor de kinderen, waardoor je zelf ook groeit als persoon. Je leert hoe je moet zorgen en hoe je met deze verantwoordelijkheid omgaat, zonder dat je het zelf doorhebt! 

Zoek je dus nog een bijbaantje? Ga lekker oppassen! 

Oppassen is hartstikke leuk en heeft, zoals je hebt kunnen lezen, ook allerlei voordelen. Zoek je dus nog een bijbaantje? Overweeg dan eens om te gaan oppassen. We denken dat je daar zeker geen spijt van zult krijgen! 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.