Deze drie mythes over loopbaanbegeleiding zijn niet waar

Iedereen heeft bepaalde overtuigingen over veel uiteenlopende onderwerpen die niet in waarheid gegrond zijn. Loopbaanbegeleiding hoort daar ook bij. Ben je benieuwd naar loopbaanbegeleiding, maar neem je de stap niet omdat je er bepaalde overtuigingen over hebt? Laat je niet tegenhouden! Leer over de mythes en maak die afspraak bij Van Ede! Hier zijn ze ook gespecialiseerd in Appa.

Als ik een beroep kies, kies ik voor het leven

Al vanaf de middelbare school moet je kiezen wat je wil: van vakken tot opleidingen, en van opleidingen tot banen. En het voelt altijd heel permanent, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het is heel lastig om deze mythe los te laten en voor jezelf te kiezen, maar het kan echt en het is het is helemaal niet zo moeilijk. Die eerste stap is het lastigst. Er zijn meer dan genoeg mensen die aan een nieuwe opleiding beginnen of in een nieuw beroepenveld stappen. Wil jij dit ook doen? Laat je dan niet tegenhouden door deze mythe.

Een loopbaanbegeleider kiest de beste carrière voor mij

Dit is vaak iedereens gewenste uitkomst. En dit snappen we zeker! Maar dit is niet per sé het doel van een loopbaanbegeleider. Een loopbaanbegeleider helpt jou met je persoonlijke groei en ontwikkeling. Waar ben je goed in? Wat zijn je waarden? Waar heb je behoefte aan? En ja, soms betekent dit dat je van carrière moet switchen, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Als volwassene hoor ik te weten wat ik wil in mijn werk

Dit is absoluut niet waar! Het leven verandert constant, en jij ook. Je interesses behoeftes en waarden kunnen dus ook veranderen. Denk aan een jaar geleden, ben je nog steeds precies hetzelfde? Nee? Waarom zou dat dan wel zo moeten zijn met je werk? Waarom moet dat gefixeerd zijn? Als jij niet precies weet wat je wil is dat helemaal prima. Je hoeft niet altijd alles te weten. Geef jezelf de tijd.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.