Waar let je op bij het afgraven van jouw tuin?

Ben jij van plan om het aankomende voorjaar jouw tuin te gaan verbouwen? Zorg dan wel dat je een goed plan hebt, en van te voren jouw tuin afgraaft. Op deze manier kom je van de zogeheten zwarte aarde af. In de zwarte aarde zitten geen tot weinig voedingstoffen meer en als je wil dat jouw nieuwe tuin goed zal groeien, is het noodzakelijk dat je deze grondlaag verwijderd. Maar, waar moet je allemaal op letten bij het afgraven van jouw tuin? Dat lees je in dit blog!

Let op of er leidingen in jouw tuin liggen en zo ja, waar

Wist je dat zo ongeveer 60% van alle stroomstoringen in Nederland veroorzaakt worden door mensen die machinaal gaan graven en daarbij een kabel raken en daarmee het stroomnetwerk van hun hele buurt stilleggen? Bij deze. Om dit te voorkomen moet je een Klic melding doen.

Er zijn verschillende manieren waarop je een Klic melding kunt aanvragen, maar de meest makkelijke manier is toch wel door gebruik te maken van de Klic-App. Je kunt de app downloaden in jouw playstore of appstore en vanuit deze app werken. Ook kan je de Klic melding gemakkelijk aanvragen binnen deze app. Vaak heb je al bericht terug binnen dezelfde dag! Al het papierwerk is ook beschikbaar gesteld in deze app en dat maakt het voor jou een stuk makkelijker om tijdens het graven te checken hoe of wat. Voorkom schade en doe een graafmelding!

Verwijder eventuele boomwortels

Ook is het verstandig om boomwortels alvast uit de grond te halen wanneer je jouw tuin wil afgraven. Het is belangrijk dat je deze wortels grondig verwijdert! Dit doe je door de wortels volledig uit te graven. Als je echt dikke, stevige boomwortels hebt dan kan je wellicht beter met wat gereedschap eerst loswoelen en daarna verwijderen uit de grond.

Op het moment dat je de boomwortels wel laat zitten, heb je kans dat de boom verder gaat groeien en op gegeven moment op een ongewenste plek weer boven komt zodra jouw nieuwe tuin is gelegd. Dit zou erg zonde zijn van de mooie bestrating die je hebt aangelegd of plantenbakken die je hebt gekocht. Nu zijn deze wel te verschuiven, maar de bestrating breek je liever niet opnieuw open. Let er daarom goed op dat je met zekerheid kunt zeggen dat je alle wortels van oude struiken en bomen hebt verwijderd, voordat je begint met het leggen van jouw nieuwe tuin.

Hopelijk hebben deze tips jou op weg geholpen en kan jij nu zelfstandig beginnen aan het afgraven van jouw tuin!

Dit bericht is geplaatst in Wonen, Woning. Bookmark de permalink.