Drie mythes over eten

Goed eten is natuurlijk ontzettend belangrijk. Het is daarom ook van belang dat je de juiste voeding krijgt, maar ook de juiste informatie over voeding voor als je bijvoorbeeld uit eten gaat in Zwolle. Jammer genoeg circuleren er behoorlijk wat mythes rond die te maken hebben met eten en waarschijnlijk effect hebben op jouw eetgewoontes. Wij noemen er hier drie.

Je moet niet meer na 7 uur eten

Mensen vertellen deze mythe wanneer het gaat om afvallen, maar het is helemaal niet waar. Het maakt niet uit wanneer je eet, het gaat erom wat en hoeveel je eet. Spreid je calorieën uit over de hele dag, zodat je niet ‘s avonds opeens chips loopt te bingen!

Je moet altijd je bord leegeten

“Kindertjes in Afrika hebben helemaal geen eten, dus eet je bord leeg!”, komt dit je misschien bekend voor? Het was vroeger misschien een goed excuus zodat kinderen genoeg binnenkregen qua eten, maar het kan voor problemen zorgen later in je leven. Wanneer je vol zit, zit je vol. Dan moet je stoppen met eten, maar als je ouders vroeger de Afrika-smoes hebben gebruikt, loopt je waarschijnlijk nog steeds met het geloof rond dat je je bord moet leegeten. Dit is niet zo. Het eten wat je over hebt kun je gewoon in een bakje doen en opbergen voor een andere keer. Zo heb je nog wat lekkers voor later, en eet jij je niet te vol!

Wortels eten is goed voor je ogen en je zicht

Deze mythe is ontstaan rond de Tweede Wereldoorlog, maar niets is minder waar. Wortels zorgen er niet voor dat je beter kan zien of dat je zicht goed blijft. Er zit wel veel vitamine A in wortels, en vitamine A is wel goed voor je ogen, maar het effect zal nooit te heftig zijn.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.