Drie productiviteitsvreters waar je vanaf moet!

Productiviteit is het woord van 2020. We zoeken constant manieren om productiever te worden, en dat is zeker goed! Maar het is ook belangrijk om te identificeren wat je productiviteit juist naar beneden haalt. Als je dat kunt elimineren, ga je ook al een hele stap vooruit. Hier zijn drie van die productiviteitsvreters.

Onnodige meetings

De grootste tijdverspiller is de onnodige meeting, waar de kleinste details worden besproken die met een mail al wel konden worden verteld. Is het echt nodig om daar een meeting voor in te plannen? Bewaar meetings voor grotere besprekingen en wanneer je input van anderen nodig hebt. Dit betekent trouwens niet dat meetings altijd productiviteitsvreters zijn! Ze zijn er natuurlijk voor een reden. Heb je een vergaderlocatie in Woerden nodig? Bezoek dan eens At-theoffice.

Een open werkplan

De manier waarop een kantoor wordt ingericht heeft een grote invloed op werknemers. Een populaire inrichting tegenwoordig, is het open plan. Iedereen zit in dezelfde ruimte bij elkaar en vaak ook in groepjes. Dit is soms hartstikke handig wanneer je in teams werkt en vaak elkaars hulp nodig hebt, maar dit betekent niet dat dit voor elk bedrijf of voor elk persoon geschikt is. Inventariseer wat werknemers nodig hebben en luister daar ook naar, dan worden werknemers pas echt productief.

Constant werken

8 uur achter elkaar werken is onmogelijk. Iedereen is menselijk en wordt dus van tijd tot tijd afgeleid, moe, of heeft gewoon een pauze nodig. We hebben geen oneindige voorraad energie en motivatie. Die voorraad moet weer aangevuld worden. Dit hoeft niet gelijk een halfuur te zijn. Even 5 minuten wegstappen of wat anders doen kan je alweer goed op weg helpen. Een heel handige methode die hierop inspeelt is de pomodoro methode.

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk. Bookmark de permalink.