Tips

Drukke beroepen in de zomer

Waarschijnlijk ken je het wel; de vriend/vriendin die in de zomer iedere dag op een terrasje zit als jij hard aan het werk bent. In haar/zijn studententijd kon je het nog begrijpen, maar nu moet toch iedereen hard aan het werk? Wil jij voortaan in de zomer ook genoeg vrije tijd hebben? Dan moet je onderstaande beroepen zeker vermijden.

Ongediertebestrijder

Ik zie je denken. Een ongediertebestrijder? Ja, zeker! Een ongediertebestrijder heeft het eigenlijk het hele jaar druk, maar in de zomer zie je ze dag (en soms ook in de nacht). Waarom? Het wespenseizoen is begonnen. Precies, het type ongedierte waar wij allemaal een verschrikkelijke hekel aan hebben. Terwijl zijn vrienden aan een pilsje op het terras zitten, is hij een wespennest aan het verwijderen. Wil jij ook een wespennest verwijderen in Amstelveen of een wespennest verwijderen in Almere? Nee toch? 

Sloepverhuur

Ben je in de zomer wel eens in Giethoorn of Amsterdam geweest? Dan zie je dagelijks tientallen, zo niet honderden, sloepjes door de wateren varen. Deze bedrijven moeten het dan ook hebben van de zomer periode. Wil jij een dagje vrij om met je vrienden of vriendinnen naar het strand te gaan? Waarschijnlijk zit dat er niet in.

Horeca

Werken in de horeca klinkt aantrekkelijk. En is het stiekem ook wel. Werk jij als barman of barvrouw, dan krijg je genoeg leuke aandacht. Maar hard werken is het wel. Zeker in de zomer! Je ziet vaak bedienden hard rennen over het terras. Zwoegen terwijl iedereen geniet van de zon. Moet je dat wel willen?