Nu is hét moment om een kachel te installeren!

Het nieuwe jaar is al een tijdje aan de gang: de lente staat op springen – net zoals heel veel mensen. Het langdurige binnen zitten begint zijn tol te eisen. Deze tijd van het jaar staat niet alleen symbool voor het naar buiten willen gaan en verandering, maar ook juist voor het redesignen van jouw interieur (in de moderne wereld dan). Iedere lente worden namelijk de woontrends van het nieuwe seizoen aangekondigd. Dit maakt dat deze periode bij uitstek geschikt is om van de gelegenheid gebruik te maken en jouw huis opnieuw in te richten.

In dit blog worden de woontrends van dit jaar kort en bondig voor jou samengevat. En door de titel kan je er niet omheen: dit gebeurt zeker in combinatie met het plaatsen van een kachel. Dus, zit jij al een tijdje te wachten op een excuus om een houtkachel te plaatsen of juist een elektrische haard? Lees dan snel verder, want alles komt samen in dit blog!

Duurzaamheid op één

Niet alleen in jouw eetpatroon is het super hip om bewust te zijn van wat je eet, ook in jouw nieuwe interieur gaat het een rol spelen. Duurzaamheid is de sleutel tot het samenstellen van een mooi interieur. Denk hierbij aan de grondstoffen die zijn gebruikt voor de producten die je koopt, maar ook voor de afwerking ervan. De complete supply chain van jouw nieuwe kleed, douche of ander item dient volledig traceerbaar te zijn en duurzaam.

En nu ben je nieuwsgierig geworden hoe dit past bij een open haard of kachel, toch? Al eens gehoord van elektrische haarden? Dit is een perfect alternatief voor de houtkachel of gaskachel. Bovendien zie je het verschil met echt vuur totaal niet meer. Toch fijn om te weten hoe ver technologie ons heeft gebracht op verschillende aspecten in het leven.

Ga voor groots: ga voor werelds!

Als je de woontrends van het afgelopen jaar al een beetje in de gaten hebt gehouden zal deze trend je niet meer vreemd voorkomen: een werelds/groots interieur. Wat moet je jezelf hierbij voorstellen? Bekijk het eens zo: de wereld is steeds kleiner geworden, voor vrijwel iedereen. Je kan er wel van uitgaan dat menig mens die jij tegenkomt wel eens aan de andere kant van de wereld is geweest. Of dit nu in Japan, Vietnam, Australië of Amerika is geweest.

In een werelds interieur komen al deze verschillende culturen samen. Denk bijvoorbeeld eens aan een poef uit Argentinië, een wandtapijt uit Nepal of een masker uit Afrika. En het dichter bij huis zoeken kan uiteraard ook. Je kan namelijk heel makkelijk een mooie kandelaar op jouw schouw zetten – als je die zou hebben. Dan komt de traditionele houtkachel weer om de hoek kijken. Deze past ontzettend leuk in een werelds interieur. Dus waar wacht je nog op?!

Dit bericht is geplaatst in Wonen, Woning. Bookmark de permalink.