Wonen

Een kindvriendelijke woonkamer

Schuifwandkast Zwolle

Een woonkamer ingericht voor u en uw kinderen, dat is lastiger dan u waarschijnlijk in eerste instantie dacht. Laten we voorop stellen dat het voor kinderen niet uitmaakt hoe duur de spullen zijn of hoe netjes alles staat, zij zullen hun eigen gang gaan en op ontdekking uitgaan! Wilt u een gezellige en kindvriendelijke woonkamer creëren? Wij geven u tips!

Grote meubels

Begin bij het inrichten allereerst met de grote meubels, zoals een bank, tafel stoelen en kasten. Hoe groter de meubels, des te minder aantrekkelijk het voor kinderen is om het vast te pakken of onderzoeken. Daarnaast groeit uw gezin, waardoor u meer en grotere meubels nodig hebt om plek te creëren voor alle gezinsleden. Vermijd zoveel mogelijk kleine accessoires, zodat dit geen gevaar kan zijn voor uw kinderen. Heeft u wel eens gedacht aan een kast op maat?

Opbergruimte

Kinderen zullen onwijs veel spullen hebben, waardoor u ruimte nodig zult hebben om deze spullen kwijt te raken. Daarnaast zult u persoonlijke spullen ook een plekje moeten geven, zodat uw kind er geen toegang tot heeft. Deze opbergruimte kunt u bijvoorbeeld creëren door een schuifwandkast! Dit geeft niet alleen veel opbergruimte maar heeft ook een prachtige uitstraling.

Materiaal

Kinderen knoeien, ontdekken met handen en mond en laten nou eenmaal spullen vallen. Door hier slim op in te spelen, zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk werk heeft aan het oplossen ervan. Gebruik als materiaal zoveel mogelijk gladde materialen. Zoals plastic tafelkleden en leren meubels.

Kinderhoek

Creëer een veilige plek waar uw kind kan spelen, zodat de aantrekking voor de rest van de woonkamer wordt weggenomen. Kinderen kunnen in zo’n hoek lekker hun gang gaan en spelen met al het speelgoed wat ze hebben.