Een nieuwe motor of toch een occasion?

In 2019 reden er heel wat motoren op de Nederlandse weg rond. Het ging om maar liefst 746.755 motoren. Daarmee lijkt het rijden op een motor steeds populairder te zijn in Nederland. En dat is niet zo gek. Toenemende files zorgen ervoor dat mensen op zoek gaan naar alternatieven om toch van a naar b te komen. Voor korte afstanden tot 25 kilometer is een elektrische fiets een prima alternatief. Maar voor langere afstanden is een elektrische fiets niet ideaal. Het openbaar vervoer is natuurlijk een oplossing, maar niet iedereen heeft een trein- of busstation in de buurt. Ook zit lang niet iedereen erop te wachten om samen met vele andere reizigers de dag te beginnen en af te sluiten.

Ook op zoek naar een motor?

Ben jij ook op zoek naar een motor? Bijvoorbeeld om de files te vermijden? Of lijkt motorrijden je gewoon ontzettend ontspannend en ben je daarom op zoek naar een motor? Er is een groot aanbod! Wil je geld besparen? Kies dan voor een occasion motor. Een occasion is eigenlijk altijd goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe motor. Je kunt ervoor kiezen deze motor te kopen van een particulier. Wil je iets meer zekerheid? Koop je motor occasion dan bij een bedrijf. Zoals bijvoorbeeld bij motorzaak Gebben Motoren in Rogat. Dan weet je zeker dat je een occasion koopt die volledig nagekeken is en waar je geen mankementen hoeft te verwachten.

Als motorrijder langs de file? Wat mag wel en niet?

We gaven al aan dat het gunstig kan zijn om een motor te kopen om zo het fileleed enigszins te verzachten.

Mag je als motorrijder tussen de file doorrijden?

Het is in Nederland gedoogd om als motorrijder tussen de file door te rijden. Zorg ervoor dat het snelheidsverschil met de automobilisten niet meer is dan 10 kilometer per uur.

Waarom is dit eigenlijk gedoogd?

Er gebeuren veel ongelukken in het geval van een file of langzaam rijdend verkeer. Als motorrijder ben je extra kwetsbaar en is het niet verstandig om stil te gaan staan in de file.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.