Werk

Een nieuwe uitdaging! Waarom?

Eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen: ik ga een nieuwe uitdaging beginnen. Ik zal geen reclame maken, maar ik heb vanaf vorige maand mijn eigen installatiebedrijf. Na jarenlang in dienst te zijn geweest voelt dit als een geweldige stap. Een stap die niet zonder slag of stoot ging en daarom ga ik je meenemen in mijn reis en de punten waar je op moet letten als jij hetzelfde wilt doen.

Ervaring meenemen

Mijn eerste tip is om je gezonde verstand te gebruiken. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het gaat je helpen. Waarom? Je hebt de afgelopen jaren natuurlijk heel wat ervaring opgedaan. Hierdoor heb je ook inzicht gekregen in zaken die niet goed gingen of beter kunnen gaan. Een voorbeeld? Bij mijn vorige baan werkte we altijd met verouderde software. Als installateur weet je dat calculatiesoftware en een ERP pakket voor installatiebedrijven enorm belangrijk zijn voor jouw proces en daarom ben ik bij Gilde Software terecht gekomen. Dit heeft mij zeer goed geholpen de eerste maanden. 

Wees niet bang, maar wel voorzichtig

Een stap zetten is niet niks. Je leven zal een hele andere twist krijgen, aangezien je nu helemaal zelf verantwoordelijk bent voor je inkomsten. Leuk, maar wel spannend. Zorg voor goede contacten en zet jezelf professioneel in de markt. Zorg dat potentiĆ«le klanten jou kunnen vinden (bijvoorbeeld door een goede website en door gebruik te maken van online marketing), maar ga ook zelf actief op zoek naar leuke connecties (bezoek bijvoorbeeld netwerkborrels). 

Tot slot: Ga ervoor! Als jij vertrouwen hebt in jezelf moet het helemaal goed komen. Ik ben helemaal in mijn nopjes met de keuze en heb mij nog nooit zo goed gevoeld.