Een oldtimer kopen?

Ben jij van plan om een oldtimer te kopen? Dan is dat waarschijnlijk een jongensdroom die gaat uitkomen. OIdtimers zijn er in verschillende soorten en maten, maar vooral de staat waarin de oldtimer verkeerd is van belang voor jou. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Van budget tot vervoer. Ga je een oldtimer kopen in het buitenland? Zorg dan voor goed autotransport. Het zou zonde zijn als jouw oldtimer beschadigd aankomt. Verder goed om onderstaande punten in de gaten te houden. Is de oldtimer een jongensdroom en wil je er gewoonweg één in bezit? Of wordt het echt dé auto die jou voortaan van A naar B gaat brengen. Het is belangrijk dat je van te voren goed weet waarvoor jij de oldtimer gaat gebruiken. En waaruit bestaan de kosten?

De oldtimer kopen

Neem altijd iemand mee met verstand van auto’s. Een oldtimer zal altijd meer verborgen gebreken hebben als dat een nieuwere occasion. Daarnaast zien twee mensen ook nog altijd meer dan één. Vergelijk van te voren goed de verschillende opties. Ga je eenmaal kijken bij de oldtimer, dan is de kans dat je verkocht raakt groot. Een oldtimer zorgt namelijk vaak voor een emotionele impuls.

Onderhoud

Vraag bij een mogelijke aankoop ook direct aan de verkoper hoe het zit met onderhoud. Gaat de oldtimer vaak voor een onderhoudsbeurd naar de garage? Of moet de auto voor onderhoud naar een specialist? Daarnaast is het natuurlijk ook van belang om te weten of er genoeg onderdelen op de markt zijn?

Importeren

Ga jij de auto importeren vanuit het buitenland? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Het is belangrijk dat je alle bijkomende kosten in kaart weet te brengen, zodat jouw oldtimer geen duurkoop wordt. Ook is het van belang om een goed autotransportbedrijf te vinden. Jouw auto moet natuurlijk wel naar Nederland gehaald worden.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.