Veiligheid

G4S Heerenveen, heeft heel veel training mogelijkheden

G4S Heerenveen

G4S Heerenveen ligt aan de snelweg van de A7. Deze vestiging heeft een oppervlakte van G4S Heerenveenruim 4500m2 totaal. Hier kan je de meest uiteenlopende trainingen beleven, want deze locatie heeft een vestiging van drie etages. Zo is er een compleet ingericht kantoor van 3 verdiepingen een compleet ingerichte afdeling van een ziekenhuis, supermarkt, cellencomplex  maar ook kan je gebruik maken van een fabriekshal of opslag/expeditie ruimte om te trainen.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een scheepsbrandbestrijding te oefenen. Hier kan je werkelijk een echte brand nabootsen, met rook en warmte. Zodra je hierbinnen in het schip bent, lijkt het net een realistisch moment. Dan pas merk je hoe belangrijk het is om een training te volgen om veilig uit zo een schip te kunnen komen, zodra er een calamiteit plaats vindt. 

Een zeer interessante locatie, de G4S Heerenveen

De allereerste keer dat ik bij de vestiging van de G4S Heerenveen kwam, heb ik mijn ogen uitgekeken. Drie verdiepingen met alleen maar oefenruimte, waar kan je dat tegenwoordig vinden. Dit bedrijf heeft veiligheid wel heel erg hoog in het vaandel staan en wilt deze kennis graag overdragen aan de medemens. 

G4S HeerenveenZodra je ooit iets hebt meegemaakt met betrekking tot een calamiteit of een ongeval, dan weet jij dat goede hulp zeer belangrijk kan zijn. Vooral bij brand is het belangrijk dat alles in goede banen wordt geleid. Je moet er niet aan denken dat iedereen op zo een moment door elkaar heen gaat rennen. Dan maak je een calamiteit alleen maar erger en de gevolgen hiervan misschien wel groter. Toen wij op de vestiging een BHV training kregen besefte ik pas hoe belangrijk deze cursus kan zijn. Wij werden in een kantoorpand gezet en moesten een brandoefening nabootsen. Best wel eng , maar erg realistisch. Rustig en kalm blijven is het eerste wat wij hier geleerd hebben.