Ga lekker aan de slag met deze houtprojecten!

Projecten bouwen met hout is hartstikke leuk voor kinderen die kleine speelsets hebben, maar als volwassene mag je met het echte werk aan de slag! Ben jij ook zo gretig om een eigen houtproject op te starten, maar weet je niet waar je moet beginnen of ben je te bang dat het niet lukt? Wees niet getreurd. Wij hebben een aantal leuke, laagdrempelige projecten voor je op een rijtje gezet waar je makkelijk en snel mee aan de slag kan. Je hebt er weinig tot geen ervaring voor nodig en ze zijn ook nog eens praktisch! Ben je op zoek naar wat ingewikkelder houtwerk? Dan is deze houthandel in Utrecht zeker een goede plek om te starten met zoeken.

Wandplank

We beginnen met een lekker makkelijk, maar ook flexibel project: de wandplank! Wat dit project zo flexibel maakt is dat je het zo ingewikkeld of makkelijk mogelijk kan maken zoals je zelf wil. Van een simpele plank waar je wat planten of boeken op kan zetten tot een wandplank met meerdere verdiepingen of vormen erin voor een specifiek item. Je kan het zo mooi maken als je zelf wil!

Een klein zijtafeltje

Superhandig voor naast je bed of voor in de woonkamer. Met een zijtafel kun je bijna nooit de fout in gaan. Je kunt het overal voor gebruiken en in alle soorten en maten maken: een klein tafeltje waar je je kopje koffie op kwijt kunt, of een groter tafeltje waar je wat planten of boeken op kunt zetten, you name it!

Spiegel

Ook heel leuk en handig natuurlijk. Je kunt het hout zagen en gebruiken als frame en zelfs wat uit laten steken zodat je er wat spullen op kwijt kunt! Een likje verf overheen zodat het bij je kamer past en voilà! Weer een leuk en praktisch project waar je trots op kunt zijn.

Boekensteunen

Heb je boeken op je nieuwe wandplank geplaatst? Dan zijn boekensteunen hartstikke leuke en handige toevoegingen hiervoor. Je kunt ze lekker klein maken en in allerlei vormen zagen en schuren. Je kunt hier dus echt gaan letten op details en wat kleiner werken. Ook heel belangrijk om ervaring in op te bouwen, en ook hartstikke leuk om te doen.

Kleine opslagcontainers

Alsof je al niet genoeg spullen hebt (gemaakt). Waar moet je alles kwijt? In je zelfgemaakte opslagcontainers natuurlijk! Hier kun je van alles in kwijt: tijdschriften, oude kranten, tekeningen, werkdocumenten, noem maar op. Plak er een label op en geef ze een geschikt plekje in je huis. Weer een project om van je lijstje af te strepen.

En dit is nog maar het begin! Zodra je een project hebt afgerond en ziet dat het gelukt is, raak je absoluut verslaafd en wil je nog meer creëren! Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Op Pinterest en YouTube is ook meer dan genoeg inspiratie te vinden, veel plezier!

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.