Beveiliging

Ga veiliger de zee op met deze tips

Lekker een dagje met de boot weg. Of misschien ga je wel naar een andere haven varen! Met je boot de zee op is een ervaring als geen ander. Heerlijk genieten van de zee en het weer. Maar, hoe zit het met de veiligheid aan boord? Heb je genoeg voorzorgsmaatregelen genomen? Of mist er nog iets? Weet je het niet zeker? Dan zijn hier drie tips die je kunnen helpen die last van je schouders te halen. Of je nou een landingsvaartuig of een speedboot hebt, veiligheid staat altijd voorop!

Heb een EHBO doos aan boord

Wanneer je de zee op gaat met je boot is het essentieel dat je een EHBO doos bij je hebt. Wat er in de EHBO doos zit ligt altijd aan de situatie waar je je in bevindt. Een EHBO doos op een school of kinderopvang kan andere dingen bevatten dan een EHBO doos die geschikt is voor op zee. Wees van tevoren dus op de hoogte van wat zich in je EHBO doos bevindt. Zorg dat hij altijd gevuld is en alle middelen bevat. Spullen als pleisters en desinfectant lijken klein maar kunnen al een groot verschil maken.

Heb genoeg reddingsvesten aan boord

Reddingsvesten op een boot aan boord hebben, klinkt heel logisch zou je denken. Toch gaan mensen hier vaak de mist mee in. Ze hebben wel reddingsvesten aan boord, maar vaak zijn het er maar een of twee. Perfect als je met een of twee mensen bent, maar niet met meer. En dat is waar velen de mist in gaan. Zodra er meer mensen aan boord zijn, moet je ook extra reddingsvesten aan boord hebben. Maar dat wordt meestal niet gedaan. Het wordt over het hoofd gezien. Zorg ervoor dat jij die fout niet maakt.

Laat mensen weten waar je bent

Voordat je vertrekt is het belangrijk om iemand die niet aan boord is te laten weten wat je plannen zijn. Waar ga je heen? Welke route neem je? Wanneer ga je weg? Hoe lang blijf je weg? Met wie ga je weg? Dit zijn belangrijke vragen waarvan anderen op de hoogte moeten zijn. Mocht er dus iets misgaan, dan kan die informatie heel handig, of zelfs levensreddend zijn.