Zorg

Gezonder leven met deze tips

Wil jij graag gezonder leven, maar weet je niet zo goed hoe? Iedereen is er wel van op de hoogte dat gezond leven vele voordelen met zich meebrengt, zowel fysiek als mentaal. Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? Je kunt natuurlijk een gezondheidscoach inschakelen hiervoor, maar het is uiteraard ook goed mogelijk om zelf aan de slag te gaan. Lees maar snel verder.

Drink water

Een voor de hand liggende tip is toch wel om meer water te drinken. Dit is in sommige gevallen makkelijker gezegd dan gedaan, niet iedereen krijgt water immers even makkelijk weg. Toch is het van belang dat je voldoende vocht binnenkrijgt, om klachten te voorkomen. Je kunt bijvoorbeeld een droge mond en hoofdpijn krijgen als je te weinig water drinkt. Houd je niet zo van water? Maak het water dan aantrekkelijker om te drinken, bijvoorbeeld door vers fruit toe te voegen aan het water, of door af te wisselen met thee.

Vermijd suiker

Suiker is erg verslavend. Als je eenmaal iedere dag veel suiker eet, is het moeilijk om daar weer mee te stoppen. Het zorgt er namelijk voor dat je steeds meer suiker wilt. Aangezien suiker gif is voor het lichaam, is het beter om hier zo min mogelijk van binnen te krijgen. Je hoeft er echter niet helemaal mee te stoppen als je het moeilijk vindt, een klein toetje na het eten kan bijvoorbeeld prima, als je maar niet overdrijft.

Eet meer groente

Groente bevat veel vezels, waardoor het erg belangrijk is om voldoende ervan binnen te krijgen. Vind je het lastig om aan de minimale dagelijkse hoeveelheid te komen, dan kun je er ook voor kiezen om groente- en fruitsmoothies te maken. Je kunt er eventueel ook wat nootjes, amandelmelk of havermout bij doen, voor de afwisseling.

Tip: kun jij wel wat hulp gebruiken om gezonder te leven? Op www.tulpenfonds.nl vind je meer info over onder andere het inschakelen van een gezondheidscoach!