Zorg

Goede voetverzorging doe je zo

goede voetverzorging tips

Je voeten hebben een hoop te verduren. Je staat er uren achter elkaar op, loopt misschien wel marathons en tilt zware dingen met je mee. Het zou dus eigenlijk niet moeten verbazen dat een hoop mensen voetproblemen ontwikkelen. Met podotherapie in Nijverdal kun je een hoop voetproblemen verhelpen en voorkomen. Ook zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen om goed voor je voeten te zorgen tussen behandelingen door. Je voeten verdienen wel wat extra aandacht na dat jarenlang hard werken.

Was – en droog – voeten je voeten goed

Maak er een ritueel van om je voeten regelmatig goed te wassen. Het is niet voldoende om in de douche het zeep er gewoon langs te laten lopen. Zeep je voeten goed in, ook tussen je tenen en spoel de zeep goed weg. Kun je niet bij je voeten door te bukken in de douche, of is de douche simpelweg te klein? Pak dan gewoon een stoel en een teiltje en was je voeten zittend. Droog je voeten vervolgens goed af met een schone handdoek. Vergeet daarbij de randjes bij je teennagels niet. Goed wassen en afdrogen vermindert geurtjes, bacteriën en last van schimmels.

Hydrateer je voeten

Net zoals de rest van je huid op je lichaam, kan ook de huid op je voeten regelmatig wat extra hydratatie gebruiken. Van veel soorten zeep droogt je huid uit. Smeer daarom je voeten in na het wassen met een crème. Heb je in de winter last van een drogere huid? Dan kun je je voeten ook wat vaker insmeren. Of probeer eens een voetenmasker om te gebruiken tijdens het slapen!

Let op je schoenenkeuze

Ouderdom, ziekte en zwangerschap kunnen allemaal effect hebben op je voeten. Zwangerschap kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je schoenen niet meer goed past, of dat je andere ondersteuning nodig hebt. Bij oudere vrouwen komt het veel voor dat hun voeten schokken van het lopen minder goed opvangen. Kies je schoenen zorgvuldig naar jouw situatie en het belang van je voeten. Weet je niet goed wat je moet kiezen, vraag dan advies bij een podotherapeut. Neem de tijd om goed voor je voeten te zorgen!