Geen categorie

Goede voornemens? Tips om geld te besparen met het huishouden

December is ieder jaar weer een dure maand. Dit jaar vonden ook de nodige kerstdiners plaats en heb je misschien wel extra uitgepakt met de kerstcadeaus. Wil je daarom de komende tijd wat geld besparen in het huishouden? Hieronder vind je een aantal tips

Koopjes, koopjes, koopjes 

Probeer een inschatting te maken van wat je de komende maanden nodig hebt en sla artikelen in de korting gerust in. Denk bijvoorbeeld aan shampoos en wasmiddel. Dit zijn spullen die je altijd nodig hebt. Misschien kost het je in één keer iets meer geld, maar op langere termijn zal je merken dat je hierop een hoop geld bespaard hebt. 

De verwarming

Tijdens de koudere wintermaanden gaat de verwarming weer aan. Logisch, want je wilt een lekker verwarmd huis. Toch is het aan te raden om je verwarming één graadje lager ze zetten. Je voelt er nauwelijks iets van, maar je portemonnee voel wel degelijk verschil. Je kan ook meteen checken of je eventueel wat geld kan besparen op jouw energiekosten. Kijk op interieurtopper.nl voor meer tips. 

Gebruik alternatieve schoonmaakmiddelen

Heb jij ook voor elke huishoudklusje in huis ander schoonmaakmiddel staan? Dit is erg overbodig. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen vaak best wel duur. Schoonmaakazijn en baking soda is hiervoor de perfecte oplossing. Hiermee kan je heel veel dingen schoonmaken in huis, bijvoorbeeld de kalk in de badkamer. Zorg ervoor dat je altijd deze 2 middelen in huis hebt, en je hebt verder niks anders meer nodig. 

Check je abonnementen

December is de beste tijd om door je abonnementen heen te lopen. Gedurende het jaar kom je soms wel eens in de verleiding om een abonnement af te sluiten waar je vervolgens niks aan hebt. Bijvoorbeeld een tijdschrift die je nooit leest of een streaming dienst. Hetzelfde geld voor verzekeringen. Kijk op interieurprofiel.nl voor meer tips hierover.