Kleding

Het belang van echt optimale bedrijfskleding

Het spreekt voor zich dat bedrijven het belangrijk vinden dat er een bepaalde vorm van uniformiteit wordt gecreëerd onder hun personeel. Mede omwille van deze reden wordt er in de praktijk vaak voor gekozen om medewerkers te voorzien van speciale bedrijfskleding. Wanneer jij dit ook van plan bent is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de ene bedrijfskleding de andere niet is, integendeel. Zo bestaan er verschillende soorten stoffen, maar is er natuurlijk ook nog de pasvorm die behoorlijke verschillen kan vertonen. Wil jij er zeker van zijn dat je personeel jouw bedrijfskleding met plezier zal dragen? In dat geval is het altijd de moeite waard om rekening te houden met de hieronder terug te vinden tips.

             Over welke eigenschappen moet bedrijfskleding beschikken?

Het spreekt voor zich dat de eisen voor bedrijfskleding in de praktijk doorgaans aanzienlijk hoger liggen in vergelijking met de eisen die zijn verbonden aan gewone kledingstukken. De eigenschappen waar bedrijfskleding over dient te beschikken zijn dan ook de volgende:

  • Ze moeten over een zo optimaal mogelijke duurzaamheid beschikken;
  • Ze mogen niet verkleuren en zeker ook niet krimpen tijdens het wassen;
  • Ze dienen zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te zijn;
  • Ze moeten een zo optimaal mogelijk draagcomfort zien te garanderen;
  • Ze mogen niet snel slijten of gaan pillen;
  • Ze dienen over een mooie uitstraling te beschikken;

Moet er worden vastgesteld dat er niet wordt voldaan aan één of meerdere van de hierboven terug te vinden punten? In dat geval kan je beter verder kijken naar andere bedrijfskleding.

             De stof als basis voor de kwaliteit van jouw bedrijfskleding

De kwaliteit en duurzaamheid van bedrijfskleding valt of staat eigenlijk met de stof waar gebruik van wordt gemaakt. Op dit vlak kan er een keuze worden gemaakt tussen verschillende mogelijkheden. In de praktijk gaat de keuze vooral tussen:

  1. Bedrijfskleding welke is gemaakt van 100 procent katoen;
  2. Bedrijfskleding welke is gemaakt van speciale bedrijfskledingstof;

In eerste instantie lijken de beide vormen van bedrijfskleding zeer goed op elkaar. Toch is er sprake van enkele zeer belangrijke verschillen. Daar waar kledingstukken die zijn vervaardigd van 100 procent katoen er op zich mooier uitzien is het zo dat ze deze uitstraling niet voor een lange periode weten vast te houden. Enkele keren dragen en wassen kan er dan ook reeds voor zorgen dat de uitstraling op negatieve wijze wordt beïnvloed en dat zal je uiteraard ten allen tijde willen voorkomen. Door te kiezen voor speciale bedrijfskledingstof waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van een bepaald percentage polyester kan dit probleem worden voorkomen.

             Vergeet niet om je medewerkers te betrekken

Een fout welke in de praktijk bijzonder vaak wordt gemaakt heeft betrekking tot het feit dat de aankoper van de bedrijfskleding voor de onderneming in kwestie de medewerkers niet bij het aankoopproces betrekt. Dat is nooit een goed idee. Het zijn namelijk wel deze medewerkers die dagelijks vaak intensief moeten werken in de gekozen kledingstukken. Wil je er dus met andere woorden zeker van zijn dat je medewerkers het meeste plezier en comfort kunnen ervaren op het ogenblik dat ze jouw bedrijfskleding dragen? In dat geval is het altijd de moeite waard om je medewerkers te betrekken bij het aankoopproces.

Kom langs op Hurricane.nl voor op maat ontworpen bedrijfskleding en werkkleding.