Het beroep loodgieter

Wil jij een loodgieter worden? Of wil je nou eens weten wat een loodgieter precies doet. Wist je dat de loodgieter een van de oudste beroepen is? Desondanks is het beroep de afgelopen jaren flink aan verandering onderhevig. Precies weten wat een loodgieter doet? Of wil jij een loodgieter inhuren? Bezoek dan eens de website van Rioolverstopt.nl.

Loodgieter van oudsher.

Van oudsher werd een loodgieter voornamelijk ingezet om waterleidingen aan te leggen. De oorlog veranderde het vak voor een groot deel. Na de oorlog moesten veel steden opnieuw worden opgebouwd. Ze hielpen bij het bouwen en herstellen van woningen en panden.

Wat doet een loodgieter nu?

De loodgieter anno 2020 is een zeer veelzijdige en drukke baan. Een loodgieter gaat vaak voor 07.00 op pad is en laat in de middag thuis.  Als loodgieter is een onderdeel van je werkzaamheden het installeren van keukens, badkamers en ander sanitair. De belangrijkste werkzaamheden van een een loodgieter zijn het oplossen van lekkages en verstoppingen

Lekkages en verstoppingen zijn zeer vervelen. Ze veroorzaken veelal stank en troep, plus lekkages en verstoppingen zorgen voor veel schade. Is het riool verstopt? Schakel dan eens een loodgieter uit Amersfoort in. De loodgieter zal het riool openbreken en op zoek gaan naar de verstopping. Het is zeker niet makkelijk dus.

Meer dan alleen een riool.

Waar iedereen denkt dat de loodgieter zich alleen bezighoudt met het riool, gaat het beroep verder dan dat. Tot slot houdt een loodgieter zich bezig met het reparen van een CV ketel. Heb jij problemen met je CV ketel of verwarming? Ook dan kan je een loodgieter inschakelen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.