Hier moet je op letten wanneer je een shirt wil bedrukken

Voetbalteams, recreatieteams, organisaties, hoe herken je deze groepen vaak? Juist, aan hun kleding! En vaak vooral aan hun shirts. Wil jij dat ook voor je groep of bedrijf? Je kleding laten bedrukken door bijvoorbeeld byADELAAR kan tot een hartstikke mooi resultaat leiden, maar dan moet je wel weten hoe je een shirt grafisch gezien mooi kan ontwerpen. Hier zijn drie dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een shirt gaat bedrukken.

Typografie en fonts

Een kleine minuscule verandering kan al een groot verschil maken bij het designen van shirts en het kiezen van een font. Denk aan grootte, hoofdletters, aantal letters en welk font je kiest. Dit zijn allemaal factoren die de look van je shirt heel erg kunnen beïnvloeden. Om een juist font te kiezen, moet je dus weten wat je wil uitstralen. Sierlijke letters hebben bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan grote blokletters. Hou daarnaast ook in de gaten dat de woorden en het font leesbaar zijn! Je ogen tot spleetjes knijpen om te kunnen lezen wat er op een shirt staat wil je zoveel mogelijk voorkomen.

Kleur

Kleur is ontzettend belangrijk. Net zoals bij fonts, geeft kleur een bepaalde uitstraling. Een felgekleurd shirt bijvoorbeeld trekt heel veel aandacht terwijl een donkerder shirt wat netter overkomt. Het ligt er dus net weer aan wat je wilt bereiken met je shirt en waar je wil dat het voor staat wil je een geschikte kleur vinden. Zorg ook dat je goede kleurencombinaties gebruikt wanneer je meerdere kleuren gebruikt. Geel op wit is nauwelijks leesbaar en gaat ook pijn doen aan je ogen.

Grootte en positie

Wil je je logo klein op een borstzakje, of juist een heel kunstwerk laten bedrukken? Alleen de voorkant of achterkant? Of toch beide? Alles is mogelijk, maar niet alles is even mooi. Net zoals bij grafisch ontwerp is grootte, positie en ook compositie heel belangrijk om tot een echt kunstwerk te komen die je boodschap juist overbrengt. Ga dus lekker aan het experimenteren en laat je ontwerp aan iedereen zien om erachter te komen wat het beste werkt!

Het shirt wat je draagt, al zit je in een team of werk je voor een bedrijf, is een visitekaartje. Je wilt een goede en juiste indruk achterlaten op iedereen die het ziet, dus denk goed na over je ontwerp voordat je je ontwerp bij de drukkerij levert.

Dit bericht is geplaatst in Kleding. Bookmark de permalink.