Hoe bereid ik een spirobuis voor?

Horeca. Bedrijven. Thuis. Om hoofdpijn te voorkomen, kom je niet onder een goed ventilatiesysteem uit. Wanneer er sprake is van een mechanische variant, wordt er vaak gebruik gemaakt van een spirobuis. Hoe je deze het beste kunt voorbereiden, leggen wij in deze blog graag uit. De specialisten van Spirototaal hebben voor ons een overzichtelijk stappenplan neergelegd. Veel succes!

Wat heb je nodig?

Voor het plaatsen van spirobuizen heb je geen speciaal gereedschap nodig. Aan een schroevendraaier en zelfborende schroeven heb je vaak al voldoende. Daarnaast is het handig om de nodige onderdelen aan te schaffen. Denk hierbij aan de spirobuizen zelf of zaken, zoals: verbindingsstukken, SAFE-afdichtingen en beugels.

Stap 1 – Plaats de bocht

In deze eerste stap plaats je de bocht op een spirobuis. Dit is een ontzettend simpele handeling. Wanneer de diameter van de bocht en de buis op elkaar zijn afgestemd, schuift eerstgenoemde namelijk zonder problemen in de buis. Doordat het uiteinde is voorzien van een SAFE-rubber afdichting, ontstaat er vervolgens een luchtdicht ventilatiekanaal.

Stap 2 – Verbind twee hulpstukken

Het komt regelmatig voor dat twee hulpstukken met elkaar gekoppeld moeten worden. Gebruik dan een verbindingsmof. Dit hulpstuk is van een rubberen afdichting voorzien, zodat het kanaal wederom luchtdicht blijft. Net zoals in de bovengenoemde stap is hier sprake van een simpel kliksysteem.

Stap 3 – De spirobuis verlengen

In sommige gevallen is één spirobuis niet voldoende. Om deze naar wens te verlengen, gebruiken we een verbindingsstuk. Deze is voorzien van een SAFE-afdichting en schuif je – net zoals de bocht – ontzettend makkelijk in de buis.

Stap 4 – Extra versteviging

Het zou niet nodig hoeven zijn, maar wil je 100% zeker zijn dat de spirobuizen niet los kunnen raken? Dan kun je zelfborende schroeven in de buis aanbrengen. Doe dit het liefst met een elektrische schroevendraaier.

Stap 5 – Breng beugels aan

Natuurlijk wil je een zo stevig mogelijk ventilatiesysteem. Breng daarom altijd voldoende beugels aan. Deze ringen klik je om de spirobuis heen, waarna je de schroeven goed moet aandraaien. Om overlast van trillingen te voorkomen, raden wij beugels aan die ingelegd zijn met rubber. Het voorbereiden van een spirobuis is ontzettend simpel. Het is slechts een kwestie van doen. Nu je jouw ventilatiekanaal hebt voorbereid, kun je het geheel rustig aansluiten op het ventilatiesysteem.

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk. Bookmark de permalink.