Hoe huur je de juiste mensen in

Er kan een hoop tijd en moeite in gaan zitten om de juiste persoon te vinden. Wij hebben wat tips voor je om het zoeken en vinden van de juiste persoon iets makkelijker te maken. Wil je graag met minder werk de meest talentvolle kandidaat vinden voor de baan? Neem dan eens contact op met een recruitment bureau als Talentem. Met hulp van een recruitment bureau maak je het jezelf een stuk makkelijker.

Check de referenties

Dit is een stap die vaak wordt overgeslagen tijdens sollicitatieprocessen, omdat het een hoop werk en dus tijdrovend is. Maar om meer kans te hebben op een goede match, is het belangrijk om de referenties te checken. Het gaat er hierbij niet alleen om dat de werkervaring op het CV klopt. In deze stap heb je ook de kans om na te gaan hoe iemand werkt en hoe ze zijn als collega.

Vraag naar carrièredoelen

Het is belangrijk om een ​​duidelijk beeld te krijgen van hoe jij de ideale kandidaat ziet groeien in de functie waarvoor je iemand zoekt, maar ook om te begrijpen wat de carrièredoelen zijn van de potentieel nieuwe collega. Heb je goed zicht hebt op beide aspecten, dan kan je makkelijker bepalen of de doelen van het bedrijf en de persoon tegenover je klikken.

Baseer niet alleen op gedaan werk

Als je iemands CV goed hebt gelezen voordat je ze uitnodigt, kun je een hoop vragen over de werkervaring overslaan. Veel werkgevers focussen te veel op gedaan werk tijdens het sollicitatieproces. Kijk in plaats daarvan naar de toekomst. Vraag de kandidaat naar hoe ze problemen zouden oplossen die tijdens het werk kunnen voorkomen. Stel daarbij open vragen, zodat je hun aanpak en denkproces kan volgen. Zo kun je ook beoordelen op hun potentieel, niet alleen op prestaties uit het verleden.

Spreek verwachtingen uit

Als je weet dat de baan waar je iemand voor zoekt niet makkelijk is, spreek dat dan uit. Ook als je daar kandidaten mee weg jaagt. Zo geef je de kandidaten ook de kans om voor zichzelf te bepalen of dit de juiste baan voor hen is. Van degenen die je overhoudt, weet je dat ze klaar zijn voor de uitdaging. Duidelijkheid vooraf zal je de beste mensen voor de baan opleveren.

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk. Bookmark de permalink.