Hoe kan je kosten besparen op het monitoren van het aantal gewerkte uren?

Het werken met slimme systemen kan het proces versoepelen waardoor er duidelijkheid, efficiëntie en samenhorigheid. In dit artikel bespreken wij een vaak besproken probleem: tijdregistratie. Dit artikel is overigens middels samenwerking met Nostradamus tot stand gekomen.

In dit artikel worden volgende onderdelen besproken: wat is een urenregistratie applicatie, wat zijn de voor-en nadelen, hoe ziet het in de praktijk eruit?

Wat is een urenregistratie applicatie?

Een urenregistratie app, oftewel mobiele app voor urenregistratie is een applicatie waarin het aantal gewerkte uren wordt bijgehouden. Deze applicatie kent verschillende soorten. De meest voorkomende variant wordt door Nostradamus aangeboden.

In deze software heeft zowel de werknemer als werkgever inzicht in het aantal gewerkte uren en uiteindelijk gewerkte aantal uren. In het volgend kopje zullen we concreet de voor-en eventuele nadelen van zo’n software systeem bespreken.

Wat zijn de voor-en nadelen van zo een urenregistratie applicatie?

De voordelen van een urenregistratie applicatie zijn behoorlijk veel, maar in dit artikel bespreken wij alleen de belangrijkste voordelen.

Het eerste voordeel is, dat de werkgever meer grip heeft op het aantal gewerkte uren en prestaties (arbeidsproductiviteit). Als de werkgever in een branche bevindt, dat arbeidsintensief is, dan is het belangrijk om precies te weten hoeveel uur er is gewerkt.

Het tweede voordeel is gericht op de werknemer. De werknemer wordt beschermd met de uitbetaling. De werknemer moet zelf het aantal gewerkte uren inklokken en op basis hiervan wordt hij/zij uitbetaald (mits er vooraf afspraken zijn wat betreft de uitbetaling).

Het derde en laatste voordeel – wat besproken wordt in dit artikel – is : een calamiteitenrapport. Wie zijn er binnen? Hoeveel mensen bevinden zich in welke ruimte? met de applicatie is het makkelijker om alles te registreren. Heel belangrijk bij een ramp of calamiteit. Je calamiteitenrapport is zo altijd op orde.

Het enig nadeel is, dat het softwarepakket wat prijzig is. Echter, kan je zelf kiezen welk pakket je als voorkeur hebt. Dus over het algemeen kom je nog wel goed uit.

Hoe zit de urenregistratie in de praktijk er uit?

De urenregistratie applicatie kan zowel op desktop als mobiel worden bijgehouden. Per licentie kan je bepalen hoeveel apparaten toegang hebben en op basis daarvan wordt een pakket samengesteld. Ben je benieuwd naar hoe het werkelijk in praktijk eruit ziet? Bekijk dan de website van Nostradamus!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.