Hoe kies je je tuinmeubels uit?

Maak van de tuin een plek om het hele jaar door van het mooie weer te kunnen genieten, door te investeren in nieuwe tuinmeubels. Tuinmeubels zijn er in tal van verschillende soorten en modellen. Het maakt de kans groot, dat je een loungeset of bijvoorbeeld tuinbank vindt die qua stijl past bij de rest van je tuin. Gebruik je de tuinmeubelen op een veranda die aansluit op je woning? Kies in dat geval voor tuinmeubels die qua stijl overeenkomen met de stijl van het interieur in huis. Zo maak je van de veranda een echte aanvulling op je woon- of eetkamer! In dit artikel lees je meer over de aankoop van nieuwe tuinmeubels. 

Tuinmeubelen van verschillende materialen 

De aankoop van nieuwe tuinmeubelen begint bij het bepalen van een geschikt materiaal. Kies bijvoorbeeld tussen een tuinstoel van hout en een model van kunststof. Veel mensen vinden houten tuinmeubelen een warmere uitstraling hebben en beter passen bij een tuin. Tegelijkertijd biedt kunststof het voordeel, dat het materiaal lang mooi blijft en daardoor een lange tijd meegaat. Je loopt geen risico op bijvoorbeeld houtrot of houtworm! Neem het materiaal eens per jaar af met een vochtige doek en laat de kunststof meubelen als nieuw lijken. Bij houten meubels is het verstandig deze jaarlijks op te schuren en van een nieuwe laag lak te voorzien. 

Haal de tuinmeubelen in de herfst naar binnen

Wanneer je de tuinmeubelen in het najaar en de winter niet meer gebruikt, is het verstandig om deze naar binnen te halen. Zo blijven ze langer mooi! Je kunt hier onder meer een tuinhuis voor gebruiken. Het tuinhuis zal je in de winter immers nauwelijks gebruiken door de lage temperaturen. 

Verschillende soorten tuinmeubels voor op je terras 

Naast het feit dat je keuze hebt uit verschillende materialen voor je tuinmeubelen, heb je keuze uit diverse soorten tuinmeubels. Kies bijvoorbeeld voor een set van verschillende tuinstoelen, een comfortabele tuinbank of zelfs een complete loungeset. Het is afhankelijk van de plek in de tuin waar de tuinmeubelen gebruikt worden, welke van deze opties de beste keuze is. Denk aan het verschil tussen het gebruik van de tuinmeubels op een veranda en op een groot terras. Op een veranda zijn losse stoelen vaak de beste keuze, terwijl je op een groot terras sneller voor een complete loungeset zal kiezen. 

Kies de juiste stijl tuinmeubelen 

Een derde factor is de stijl van de tuinmeubelen. Geef je de voorkeur aan een hele moderne stijl, of vind je het fraai wanneer de meubelen een klassiek tintje hebben? Vaak hangt de stijl van de tuinmeubelen enigszins samen met het materiaal waarvan deze gemaakt zijn. Naast kunststof tuinmeubelen hebben ook meubels van staal een heel strak en modern uiterlijk. Het nadeel van staal is dat het materiaal niet meegeeft en daardoor altijd gecombineerd moet worden met kussentjes. 

Zoek in het najaar of het begin van de winter naar nieuwe tuinmeubelen voor je tuin. Zo profiteer je van aantrekkelijke kortingen! In deze seizoenen worden de tuinmeubels vaak tegen een scherpe prijs aangeboden, omdat tuinwinkels ze niet op willen slaan tot een volgende zomer. 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Wonen. Bookmark de permalink.