Hoe kun je je tuin het beste beschermen

Een mooie tuin met mooie spullen is hartstikke fijn, maar het kan ook ongewenst publiek trekken. En daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Maar wat kun je er allemaal tegen doen? Een hek van Degelijk Buitenleven kan al heel wat helpen, maar er is veel meer wat je kan doen om je tuin en je spullen te beschermen! Hieronder lees je een aantal van deze maatregelen.

Poort

Een inrijpoort maakt je tuin al heel snel een heel stuk veiliger. Je huis en auto staan dan ook achter slot en grendel! Wanneer je een goed hekwerksysteem laat installeren, wordt het tientallen keren moeilijker om in te breken of iets van je te stelen.

Stop dure spullen weg wanneer je er niet bent

Wanneer je niet thuis bent, of ‘s avonds wanneer je gaat slapen is het slim om al je waardevolle spullen die je mogelijk in je tuin hebt staan weg te bergen. Denk hierbij aan fietsen, tuinmeubilair, barbecue en alles waar je waarde aan hecht. Stop het weg in een schuur of in je huis wanneer je er zelf niet bij bent om er op te letten!

Goede en meerdere sloten

Je waardevolle spullen wegstoppen is stap 1. Stap 2 is om die bergingsruimte ook weer goed te beveiligen! Heb je geen slot op je garage of in je schuur? Ga dan zo snel mogelijk naar de winkel om er een aantal aan te schaffen. Een schuur of garage is niet veilig zolang hij niet op slot kan. Elke indringer kan dan gewoon naar binnen. En dat wil je toch niet? Wil je zeker zijn van je zaak, dan kun je meerdere verschillende soorten sloten op je schuur of garage doen. Voor de zekerheid!

Bewakingscamera’s

Wanneer je echt hele waardevolle spullen hebt of simpelweg zeker wil zijn dat alles veilig is, kun je camera’s ophangen in en rondom je tuin. Vaak is de aanwezigheid van een camera alleen al genoeg voor indringers om van hun daden af te zien. Mochten ze toch binnendringen, dan heb je tenminste bewijs en kun je gelijk al maatregelen ondernemen.

Goede en hoge hekken

Maak het extra moeilijk voor indringers om binnen te kunnen dringen. Lijkt heel vanzelfsprekend, maar bewijst nog wel eens een heuse taak te zijn. Hiervoor hadden we al een poort vermeld als maatregel om indringers af te weren, maar hoge en stevige hekken zijn ook ontzettend zinvol.

Dit bericht is geplaatst in Beveiliging. Bookmark de permalink.