Wonen

Hoe leg je laminaat?

Hoe leg je laminaat

Benieuwd hoe je laminaat in Lelystad moet leggen? Het leggen van laminaat is goed te doen, wanneer je enige ervaring hebt. Voornamelijk het leggen van kliklaminaat is erg gemakkelijk. Wat zijn nou precies de stappen voor het leggen van laminaat in Dronten? Waar moet je op letten en hoe werk je alles goed af? In deze blog wordt er een antwoord gegeven op al deze vragen!

Het leggen van laminaat

Het is belangrijk om het laminaat in de verpakking tenminste 48 uur te laten acclimatiseren. Dit laat het laminaat wennen aan de temperatuur in de kamer, waardoor deze vervolgens strak tegen elkaar gelegd kunnen worden zonder dat deze later zullen uitzetten.

De stappen voor het leggen van laminaat zijn als volgt:

Stap 1: Plaatsen ondervloer

Bij het plaatsen van een ondervloer zorg je ervoor dat je laminaat niet direct op de vloer wordt aangebracht. Zo kun je langer genieten van je vloer.

Stap 2: In een hoek beginnen

Het beginnen in een hoek is aan te raden, net als het gebruik van afstandhouders. Zo weet je zeker dat je vloer goed wordt gelegd.

Stap 3: Snijden laminaat

Bij het snijden van laminaat met een laminaatsnijder zorg je ervoor dat er een mooie snede komt en de bovenste laag van het laminaat in perfecte staat blijft.

Stap 4: Laminaat verdelen

Het verdelen van het laminaat over de verschillende banen zorgt ervoor dat de naden steeds verspringen waardoor hier een stevige ondergrond ontstaat.

Stap 5: Gewenst legsysteem

Laminaat kent twee legsystemen: kliklaminaat en het snelkliksysteem. Afhankelijk van de manier van het plaatsen kies je voor je gewenste legsysteem.

Stap 6: Tools gebruiken voor lastige hoeken en/of leidingen

Om met lastige hoeken en/of leidingen om te kunnen gaan in de ruimte waar je het laminaat wilt leggen, is het aan te raden om tools te gebruiken. Zo kunnen tools als een profielaftaster, zwaaihaak en afstandhouder ingezet worden voor dit soort ongemakken.