Hoe zorg je dat ongedierte wegblijft?

Veel mensen hebben weleens last gehad van ongedierte. Het is lastig om er vanaf te komen. Ongedierte komt vooral boven drijven in de lente. Kleermotten, duiven en kakkerlakken nestelen zich graag in jouw huis, tuin of bedrijf. Wat kun je doen tegen ongedierte? In dit artikel geven we je tips om ervoor te zorgen dat ongedierte geen kans maakt!

Tip 1: Hermetisch afsluiten

Zorg ervoor dat je huis, bedrijfspand of garage geen mogelijkheid biedt om binnen te komen. Scherm luchtgaten af met gaas. Als je dit doet zorg je ervoor dat de warmte en ongedierte buiten blijft. Daarnaast kun je horren plaatsen voor deuren en ramen. Kieren en naden kun je het beste dicht maken of iets dergelijks.

Tip 2: Haal een professional erbij

Het kan zijn dat het ongedierte zich zo heeft verspreid dat het nodig is om een professional erbij te halen. Het is dan verstandig om Ongediertebestrijding Zwolle in te schakelen. Vakkundig, snel en effectief gaat Stefan voor jou het ongedierte verwijderen. Stefan zorgt er niet alleen voor dat het ongedierte verwijderd wordt maar ook dat het niet meer terug komt. Voor alle soorten ongedierte heeft Stefan een passende oplossing. Elk probleem is namelijk anders.

Tip 3: Maak gebruik van natuurlijke vijanden

Het is beter voor het milieu om ongedierte te bestrijden met natuurlijke vijanden. Natuurlijke vijanden kunnen andere insecten zijn. Bladluizen kun je bijvoorbeeld heel goed bestrijden met lieveheersbeestjes. Een kat kan muizen wegjagen of opeten. Zelf kun je ook als natuurlijke vijand dienen. Door middel van een mepper of mechanische val kun je ongedierte goed bestrijden. Ook planten kunnen jou helpen in de strijd tegen ongedierte. Lavendeltakjes kunnen bijvoorbeeld goed zijn tegen fruitvliegen.

Tip 4: Bestrijdingsmiddel alleen door specialist laten doen

Het is belangrijk om het milieu niet te schaden. Laat dus alleen een specialist ongedierte bestrijden met een (chemisch) bestrijdingsmiddel, mocht dit nodig zijn. Als je een chemisch bestrijdingsmiddel verkeerd gebruikt dan kun je het milieu ernstig schaden.

Tip 5: Onderzoek het ongedierte

Ga niet zomaar met een middel het dier bestrijden. Je moet eerst weten om wat voor soort ongedierte het gaat en wat de omvang van het ongedierte is. Zorg er dus voor dat je niet onvoorbereid en ondoordacht ongedierte gaat bestrijden.

Dit bericht is geplaatst in Wonen. Bookmark de permalink.