Induction heating

RF Heating Consult is in 2006 opgestart bedrijf dat diensten, producten en oplossingen leveren op het gebied van Hoog frequent techniek en aanverwante zaken / induction heating. Zij profileren zich door de gespecialiseerde kennis en kunde van hoog frequent high-end producten en de bijbehorende processen. Zij hebben hier een netwerk van specialisten voor. Ook hebben ze een laboratorium met een breed assortiment aan HF apparatuur voor experimenten en onderzoeken.

Induction heating toepassingen

Veel onderdelen worden ‘’gesmeed’’ door het gebruiken van inductieverwarming als hittebron, ook wel induction heating / inductief smeden genoemd. Door middel van inductief smeden kan de temperatuur en de positie van het te verwarmen gebied heel goed gecontroleerd worden en dit leidt tot een hoge eindkwaliteit en herhaalbaarheid. Net zoals bij veel smeedoperaties zullen de componenten extreem goed verwarmd moeten worden. Tussen de 1100 ᵒC en 1300 ᵒC.

Het inductief smeden is nauwkeuriger, schoner en minder vatbaar voor metallurgische gebreken dam met gas of andere vormen van verwarming. De energie efficiency is geoptimaliseerd aangezien de warmte intern en binnen de componenten gegenereerd wordt waardoor de productiekosten ook omlaag kunnen.

Wil je meer weten over induction heating? Ga dan naar de website voor meer informatie!

Dit bericht is geplaatst in Zakelijk met de tags , , . Bookmark de permalink.