Jagen op vogels, hoe doe je dat?

Een geslaagd schot maken is het beste gedeelte van de vogeljacht. Er komt natuurlijk veel meer bij kijken vooraf. Jachtkleding kopen, lokvogels instellen en de vogels vinden. Maar dit is allemaal aanloop naar dat ene moment. Het geslaagde schot. Jagen is niet zoals fietsen, dat als je het eenmaal hebt geleerd, het niet meer verleert. Jagen vereist kennis en oefening. Wat moet je er voor doen om succesvol te jagen op vogels? Lees er hieronder meer over!

Leer geduld te hebben

Een belangrijke reden dat zowel beginnende als ervaren jagers hun doel missen, is te snel schieten. Sommige jagers denken dat ze snel moeten schieten voordat de vogels buiten bereik zijn. De kunst is echter om geduld te hebben. Als je een extra twee seconden neemt om met concentratie te schieten, heb je nog genoeg tijd om drie weloverwogen schoten te maken voordat de vogels te ver weg zijn. Kies er dus bewust voor om wat extra tijd te nemen. Geduld en beheersing loont, zeker bij het jagen.

Neem een goede houding aan

Een goede schiethouding maakt het in elke situatie makkelijker om je doel te raken. Net zoals het nawijzen met je vinger helpt om te gooien in de richting dat je wilt, helpt het om met je voet uit te lijnen met waar je naar wilt schieten. Ben je rechtshandig, dan lijn je uit met je linkervoet. Ben je linkshandig, dan lijn je uit met je rechtervoet. Het is hierbij belangrijk dat je in balans bent en er iets meer gewicht staat op de voorste voet. Doe je dit zorgvuldig, dan zul je merken dat je meer succes hebt bij de jacht.

Focus op een vogel tegelijkertijd

Vogels bevinden zich vaak in groepen. Dat maakt het dat veel jagers de fout maken om op de groep te schieten. Wil je vaker raak schieten? Dan moet je je focussen op één vogel, in plaats van op de groep. Doe je dit niet, dan heb je 95% kans dat je alleen maar lucht raakt. Kies er een uit de groep, focus je op die vogel, en schiet gericht. Wissel tijdens het schieten niet van doelwit, maar blijf gefocust. Dit vergroot je kansen aanzienlijk.

Blijf oefenen

Tot slot: blijf vooral oefenen. Is het geen jachtseizoen, dan kun je naar een schietschool gaan om in vorm te blijven. Hoe goed je als jager bent, hangt af van hoeveel moeite je er in stopt. Hou de tips in gedachten en blijf oefenen. Heb jij zelf nog andere tips? Laat het ons weten.

Dit bericht is geplaatst in Lifestyle. Bookmark de permalink.