Je motor verkopen. Welke stappen moet je nemen?

Of je je tweewieler nu wil verkopen om winst te maken, stopt met je hobby, een ander vervoermiddel gaat gebruiken of je van plan bent om een andere tweedehands motor te kopen, er zijn enkele stappen die je moet nemen om je motor zo goed en snel mogelijk te verkopen.

De staat

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk voor de meeste kopers om een motor aan te schaffen die in goede staat is. Enkele keren is het ook zo dat mensen een motor kopen om hem op te knappen, maar er van uit gaande dat de gemiddelde koper een deugdelijke motor zoekt, is het belangrijk om hier dan ook rekening mee te houden. Het is dan ook belangrijk om je motor in de juiste staat te hebben of te brengen als je er nog een mooie prijs voor wil hebben. Wat zeker helpt is als je motor geen schade heeft, hooguit wat gebruikerssporen. Daarnaast is het voor de staat belangrijk dat hij ook goed is onderhouden en geen mankementen heeft. De motor zal door goed onderhoud over het algemeen ook geen problemen hebben. De potentiële nieuwe eigenaar zal dit ook erg waarderen. Om aan te tonen dat je motor goed onderhouden is, kun je een onderhoudsboekjes bijhouden. Als je dit bij een motorzaak laat doen, wordt dit vaak automatisch al voor je gedaan. Als je zelf onderhoud uitvoert aan je motor, denk er dan aan om facturen van onderdelen of een eventueel logboek erbij te voegen.

Schoonmaakbeurt

Het oog wil natuurlijk ook wat. Geef je motor dan ook een goede poets- en schoonmaakbeurt alvorens je hem te koop aanbiedt op bijvoorbeeld het internet. Dit is ook meteen een teken dat je goed voor je motor zorgt

Foto’s

Maak mooie en duidelijke foto’s van je motor. Zo weten potentiële kopers precies wat ze kunnen verwachten en komen ze ook niet voor verrassingen te staan. Maak daarom foto’s van alle plus- en minpunten van je motor.

Verkoop

Zoals eerder benoemd kun je ervoor kiezen om je motor zelf te verkopen aan andere particulieren, via bijvoorbeeld veilingsites, marktplaatsen of fora. Maar je kunt er ook voor kiezen om je motor te verkopen aan een motorzaak. Vooral als je een nieuwe motor koopt, kun je hem bijvoorbeeld aan hen verkopen als een soort inruil.

Dit bericht is geplaatst in Vervoer. Bookmark de permalink.