Ken jij deze drie verfgiganten al?

‘Verf is toch niet zo bijzonder? Je kiest een mooi kleurtje en hoppa, op de muur!’ We horen het je al denken. Was het maar zo makkelijk. Verven is een specialistisch vak en vereist veel kennis. De drie bedrijven die we vandaag bespreken weten waar ze het over hebben en zitten dan ook aan de top. Ben je benieuwd?

Jotun verf

Jotun is een verfbedrijf uit Noorwegen. Het is een enorm grote organisatie dat verf voor allerlei doeleinden maakt. De verf is bedoeld voor decoratie, maar natuurlijk ook voor bescherming, vooral van hout! Van Benar tot Demidekk; bij Jotun zit je goed. Benieuwd naar de producten? Wij hebben deze zeker in ons assortiment.

Rust-oleum

De oprichter van het bedrijf had eerst de Anti-Rust Company opgericht in 1921 in New Orleans. Rust-oleum werd geboren in 1932 in Chicago. De oprichter was een kapitein en merkte dat zijn schip niet roestte waar visolie was gemorst. Deze ontdekking was voor hem het begin van het ontwikkelen van een roestwerende verf. Vandaag de dag verkoopt het bedrijf ontzettend veel verschillende producten, zoals onder andere verfspuitbussen. Het komt erop neer dat ze zeker weten wat ze doen!

Keim

Natuurlijk mineraal, dat is waar het bij Keim om draait. De originele mineraalverf was uitgevonden door drie mannen die in 1878 hun silicaatverven patenteren. En zo was het bedrijf geboren. De hoogwaardige verven die Keim vandaag de dag biedt, zijn bedoeld voor specialistische doeleinden. Iedere soort Keim verf is uniek en is voor een specifiek oppervlak bedoeld. Hun werk doen ze dus zeker goed.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.